Skelbiama grėsminga žinia: pasaulyje atsirado už JAV galingesnis karo laivynas  ()

Pasak JAV karinio jūrų laivyno vadovo, Kinijoje yra 13 laivų statyklų, ir bet kuri iš jų yra pranašesnė už visas turimas JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos karinis jūrų laivynas turi didelį pranašumą prieš JAV kovos ir gamybos pajėgumų atžvilgiu. Apie tai praneša CNN.

JAV karinio jūrų laivyno vadovas Carlosas Del Toro teigė, kad Kinija bando pažeisti kitų šalių, įskaitant JAV sąjungininkes Pietų Kinijos jūroje ir kituose regionuose, jūrų suverenitetą ir ekonominę gerovę. Tačiau JAV laivyne nėra pakankamai laivų. Kinijos kariuomenė turi beveik dvigubai daugiau laivų nei JAV.

„Mums tikrai reikia didesnio laivyno, mums reikia daugiau laivų, modernesnių laivų, tokių, kurie galėtų atremti šią grėsmę“, – sakė Del Toro.

Ateinančiais metais Kinijos Liaudies išlaisvinimo armijos laivynas gali pasiekti 400 laivų, o dabar jų yra jau 340. Tuo tarpu JAV karinis jūrų laivynas turi mažiau nei 300 karo laivų. Iki 2045 m. Pentagonas tikisi turėti 350 pilotuojamų laivų, o tai vis dar yra daug mažiau nei prognozuojami Kinijos kiekiai.

Problemą apsunkina tai, kad dar nepasiekus 350 laivų laivynas bus sumažintas. Senus laivus jau reikia patraukti iš aktyvaus darbo. Del Toro taip pat pažymi, kad Kinija turi daugiau gamybinių pajėgumų.

„Jie turi 13 laivų statyklų, kai kuriais atvejais viena jų laivų statykla turi daugiau pajėgumų nei visos mūsų laivų statyklos kartu paėmus. Tai kelia realią grėsmę“, – sako karinio jūrų laivyno vadovas.

 

Tuo pačiu metu, remiantis JAV Nacionalinio gynybos centro ataskaita, JAV yra 7 laivų statyklos, gaminančios didelės grimzlės laivus. Be to, Kinija turi daugiau darbo jėgos savo gamyklose. Kadangi nedarbo lygis žemas, laivų statyklos darbuotoją rasti JAV tampa dar sunkiau. Tačiau, pasak Del Toro, žmonės ir technologijos yra JAV pusėje.

„Jie moko savo žmones kovoti, o mes mokome savo žmones mąstyti“, – sakė Del Toro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(52)
(9)
(43)

Komentarai ()