Revoliucija oro pajėgose – JAV kuria technologiją, leidžiančią pilotams valdyti dronus iš naikintuvo kabinos: kaip tai veiks? (Foto)  ()

Gali būti, kad UAV būrį valdys jį lydinčiame lėktuve esantis operatorius – JAV oro pajėgos svarsto skirtingus scenarijus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV oro pajėgos bando sukurti technologiją, kuri leistų naikintuvų pilotams arba lėktuve esantiems operatoriams valdyti kovinius dronus. Apie tai neseniai kalbėjo generolas K. K. Brownas, praneša „Defense News“.

Ateityje JAC (Joint Combat Aircraft) flotilė apims oro tankerius KC-46 „Pegasus“ arba E-7 „Wedgetail“, sakė Brownas. Oro pajėgos nori, kad šiuos dronus lydėtų „Next Generation Air Dominance“ naikintuvai ir galbūt F-35. Anot generolo, UAV bus naudojami smogti į taikinius, vykdyti žvalgybą, sekimą ir žvalgybą bei elektroninio karo operacijas. Jis mano, kad šiame etape būtina išsiaiškinti klausimus dėl galimybės valdyti bepiločius orlaivius: iš naikintuvo kabinos paties piloto, ar iš lydinčio lėktuvo šono, ar kaip nors kitaip.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5923 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Ar galima valdyti droną iš naikintuvo kabinos? Svarstome šiuos aspektus“, – pabrėžė kariškiai.

 

Leidinys primena, kad „Mitchell Aerospace Studies“ instituto ekspertai 2022 metų spalį pasiūlė valdyti dronų būrį iš „Wedgetail“ lėktuvo, kuris galėtų lydėti naikintuvą. Komandas duos operatorius. Brownas teigė, kad oro pajėgoms svarbu, kaip veiks pats orlaivis ir ar pavyks jį padaryti autonomišką, nes vadovybė norėtų gauti orlaivį, kuriam nereikia įgulos.

 

Vadyba taip pat tikisi sukurti pigius įrenginius, kuriuos nebūtų gaila prarasti mūšyje ir būtų lengva kompensuoti nuostolius. Generolas pažymėjo, kad kai kurie amerikietiški dronai yra per brangūs. Ir dabar oro pajėgos susiduria su užduotimi sumažinti išlaidas dronų-kamikadzių gamybai, bet kartu padidinti jų skaičių.

Ateityje JAV oro parkas bus papildytas daugybe įvairaus dydžio ir įvairios paskirties dronų. UAV projektų konkursas planuojamas 2024 m. Laimėję gamintojai gaus finansavimą iš oro pajėgų ir pradės statyti dronus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()