Kodėl Pekinas skubiai keičia poziciją dėl karo: „Kinai staiga kai ką suprato“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-02-28 00:50
Nieko jie nekeičia: 1. Fašistiškai mąstantys individai niekada nesusitars tarpusavyje, nes jų filosofija - aukštesnioji rasė, teisingiausias požiūris. Todėl betkokioje situacijoje jie pirmiausia ieškos naudos tik sau, o dėl tokio savanaudiško susiskaldymo jie individualiai pažeidžiami; 2. Stalinas irgi su Hitleriu pasidalino Europą, bet kai Hitleris užpuolė lenkus, Stalinas vis delsė, kol Hitleris nugalėjo lenkus, o tada Stalinas atėjo kaip išlaisvintojas. Hitleris išdavystės neatleido ir užpuolė Rusiją; 3. Tą patį daro Kinija - jie kaip ir Rusijos pusėje, bet nenori kištis, nes jų ekonominis stabilumas yra ant plauko. Todėl nachaliavia siurbia Rusijos naftą, kerta miškus, palaiko vieningosios Rusų tautos politiką, nes Taiwaną laiko savo dalimi, kažkiek remia RUsiją, bet laukia kol karas baigsis, o tada sibiras "De Facto" liks Kinijos kontrolėje lygiai kaip Kaliningradas 50 metų Rusijai, deja iki šiol jos kontrolėje; 4. Putinas galimai to nedovanos todėl Kinijos prezidenta galimai aplankys "Novičiok". 5. Prie viso to reikia žiūrėti kas bus globalus nugalėtojas, nes betkokia ekonominė priklausomybė, netgi nuo ale sąjungininkų yra pavojinga. Gausi sankcijas, o kai fiziškai negebėsi pasipriešinti papulsi į "Naująją Tvarką", apie kurią taip uoliai kalba Ray Dalio. P.s. Europai reikia savo armijos, savų kompiuterių ir energetinės bei resursų nepriklausomybės. Kol to nebus - ji niekada nebus saugi.
Benediktas 2023-02-28 07:47
Iš kur tas tikėjimas, kad Putinui rūpi Rusijos turtai ar ateitis? Jam tik valdžia rūpi. Paims tą Sibirą ir paims, net mintis manau nekils keršyti, nes tai vieninteliai strateginiai partneriai, net jei trusikus paskutinius numaudinėja. Strateginiai partneriai autoritarizmui. Be to kinai Sibiro neim, kol Putinas bus valdžioje, nes Rusija tokia kokia yra dabar jiems irgi reikalinga, kaip strateginis partneris autoritarizmui. Ims tik tada, hei bus valdžioje suirutė ir bus grėsmė, kad Rusija gali tapt civilizuota šalis ir tada jau gautų Rusija palaikymą iš tarptautinės bendruomenės ir jau būtų sunkiau tada paimti Sibira be sankcijų.
immortallt 2023-02-28 12:04
Benediktas, sibiras yra putlerio piniginė. Nėra sibiro, nebėra pinigų. Kinai sibiro neims tol kol netikės, kad vakarų šalys nesukals sankcijų kaip ruskiams. Kinai labai nepatenkinti ir tą ne kartą sakė, kad ko čia kišasi vakarų pasaulis į dviejų šalių santykius, su mintimi, kad drakonas mažesnius turi pilną teisę suryti, ir nereikia čia visiems priešintis. Taivanas kinams ir taip sunkiai būtų paimamas dėl geografinių aplinkybių ir technologijų pranašumų bei palyginus silpno Kinijos laivyno/aviacijos. O jei Taivanas gautų pilną karinę pagalbą kaip gauna Ukraina ir dar finansinę paramą bei kinai gautų sankcijas, tai galėtų grėsti ir rimti pilietiniai neramumai pačioje Kinijoje.
Pumper 2023-02-28 12:29
Nieko jie nekeičia, tik bando primesti, kad sankcijų neturėtų būti už okupaciją, nes patys nori okupuoti Taivaną ir bijo neigiamų pasekmių.
Dannas3 2023-02-28 12:58
sorry bet antras punktas yra vienas ir didelis kliedesys. Ribentropo ir Molotovo pakto ir jo esmes nezinot yra baisi ziniu spraga. Taip buvo nepuolimo sutartis, kuria buvo pasidalinta rytu europa. Rusai jau tada zinojo, kad tokia sutartimi tik perkasi laika ir kad anksciau ar veliau karas bus su vokieciais, aisku stalinas netikejo, kad vokieciai uzpuls rusus taip greitai.