[ŽT] „Mirties kelias“ karo pradžioje - žurnalistai parodė baisius kadrus (Video)  ()

TSN laidoje pasakojama apie karo pradžią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo pat 2022 metų vasario 24 dienos ryto Žitomyro plente susidarė spūstys. Kyjivo žmonės bandė išvykti iš sostinės. Į ją įvažiuodavo ir tie, kurie bėgo iš gyvenviečių, į kurias jau buvo įžengę rusai.

Tačiau šis maršrutas daugeliui tapo paskutiniu keliu. „Mirties kelias“ – būtent taip buvo vadinamas kelias į vakarus nuo sostinės dėl rusų žiaurumų. Apie jį pasakojo ir TSN laida.

Žurnalistas Aleksandras Zagorodnij pasakojo, kad rusų kolonas prie įvažiavimo į Kyjivą pasitikdavo „Bayraktaras“. Jie degino sviedinių pilnus okupanto sunkvežimius. Į sostinę įsibrovėliams kolonomis patekti nepavykdavo, jie eidavo į mišką, ten kasdavo apkasus bei plėšdavo aplinkinius kaimus. Okupantai nužudė daug civilių, kurie savo automobiliais norėjo greitkeliu išvažiuoti iš Kyjivo ir priemiesčių.

Žitomyro greitkelyje nufilmuota akimirka, kai buvo nušautas vyras, kuris iškeltom rankom išlipo iš automobilio, kurio viduje buvo sužeista žmona ir dukra, ir maldavo nežudyti. Įsibrovėliai jį nušovė.

 

O vėliau Žitomyro plente ir gretimuose miškuose rusus ėmė daužyti Ukrainos artilerija. Be to, korespondentas parodė artimiausią vietą prie Kyjivo, kur vyko įnirtingi ukrainiečių ir rusų mūšiai. Ten įsibrovėliai paliko vieną iš savo tankų ir pabėgo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: