Maskvoje gali kilti didelis skandalas: artima Rusijos sąjungininkė slapta siunčia ginklus į Ukrainą  ()

Ir tai jau ne pirmas kartas, kai ši šalis „duria Rusijos Federacijai į nugarą“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-01 Maskvoje gali kilti didelis skandalas: artima Rusijos sąjungininkė slapta siunčia ginklus į Ukrainą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete retkarčiais pasirodo gana įdomių faktų apie tikrai netikėtus ginklų tiekėjus, kurie per trečiąsias šalis perduoda ar parduoda ginklus Ukrainai – viena iš tokių labai netikėtų tiekėjų buvo Serbija, skelbia „Ukraine Weapons Tracker“.

Pavyzdžiui, neseniai internete pasklido informacija, kad Serbija slapta pardavė Ukrainai 3500 raketų, skirtų daugkartinėms raketų sistemoms „Grad“ – „Ukraine Weapons Tracker“ patvirtina duomenis, kad serbiškos raketos tikrai buvo tiekiamos Ukrainai.

Kaip priduria šaltinis, serbiškų raketų nuotraukos buvo rastos ir identifikuotos prieš kelis mėnesius, tačiau paskelbtos tik dabar – informacijai apie jas „nutekėjus“ iš kitų šaltinių.

 

Įdomiausia tai, kad Serbija Ukrainai perdavė „Krušik“ kompanijos raketas „Grad 2000“, kurių nuotolis yra 40 km – dvigubai didesnis nei standartinių raketų. Jos sveria 69 kg, iš kurių 19,1 kg yra kovinės galvutės svoris. Šias raketas galima atskirti pagal specifinį raketų variklį.

Ir iš tikrųjų tai ne pirmas kartas, kai Serbija pastaruoju metu „smeigė rusams į nugarą“ – anksčiau šalis nusprendė užsisakyti prancūziškus „Rafale“ lėktuvus, skirtus pakeisti MiG-29, kurių šalis turi 14 vienetų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(0)
(77)

Komentarai ()