„Visi suplėšyti į gabalus“. Z-kanalas skelbia apie didžiulę krizę Rusijos kariuomenėje  ()

Rusijos propagandistas Vladlenas Tatarskis skundžiasi, kad mobilizuotieji nenori vykti į „mėsos šturmus“ Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupacinės armijos moralė yra lygi nuliui dėl savižudiškų „mėsos šturmų“ Ukrainos frontuose. Nuostoliai tokie didžiuliai, kad profesionalių karių nebėra tiek daug, daugiausia kovoja mobilizuotieji. Apie tai savo tinklaraštyje „Telegram“ kalbėjo Rusijos propagandistas Vladlenas Tatarskis.

„Aukštą moralę lengva turėti, kai eini pirmyn. Kai 10-ąjį kartą šturmuoji tą patį įtvirtinimą ir visi tie, su kuriais pradėjai tarnauti, jau suplėšyti į gabalus šalia šios prakeiktos žalumos, tada moralė išnyksta“, - sakė Tatarskis.

Jis pripažino, kad būtent mobilizuotieji buvo mesti į „mėsos šturmus“, iš kurių pusė savo pasiruošimo laikotarpį tiesiog pragėrė, nes manė, kad nebus išmesti į priešakinę liniją. Patekę į frontą, mobilizuoti rusai būna šokiruoti, tikina Tatarskis. Propagandistas teigia, kad karo metais iš reguliariosios kariuomenės nieko neliko.

Tatarskis teigia, kad nebeliko ir vietinių Donbaso dalinių. Buvo sunaikinti ir tie okupuoto Donbaso vyrai, kuriuos Rusijos Federacija jėga mobilizavo ir naudojo kaip „patrankų mėsą“ pirmajame karo etape.

 

„Orenburgo, Permės, Irkutsko ir kt. valstiečiai turės stoti į mūšį. Ne visi turi motyvų“, – skundėsi Tatarskis.

Anot jo, mobilizuotųjų moralę menkina opozicijos pasakojimai, kad Rusija vykdo genocidą, grobuonišką karą, o rusų kariai yra nusikaltėliai, o ne didvyriai. Rusijos žmonės vis rečiau sutinka mirti už Putino režimo interesus. Apskritai Rusijos kariuomenė susiduria su didele krize, iš kurios nėra išeities.

(143)
(2)
(141)

Komentarai ()

Susijusios žymos: