[ŽT] V. Orbanas siūlo kurti europietišką NATO analogą: yra viena ypatybė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Treisonas 2023-03-03 13:55
Stora vengrų kiaulė visaip bando atmušti JAV ir įlįsti putinui į subinę. Nors be valstijų mūsų saugumas prarastų esmę, du kartus JAV išgelbėjo Europa ir nepamirškime, kad JAV ir yra ta pati Europą, iš kur atvyko gyventojai? O kabant apie Vengriją, ši kiaulė atstovaują šalies požiūrį ir čia kalba eina ne apie jos baimę įsivelti į karą, nors akcentuojama, kaip pagrindinis dalykas, bet paprasčiausiai visi jie sėdi rusų kišenėje, tiek pripumpuoti į storus pilvus, kad pasakyti rusijai ne reikš dietą.
Benediktas 2023-03-03 13:59
Ok, bet be Vengrijos ir Serbijos. Šitų šalių pasirodymo jau užteko prosižiūrėti per metus. Tegul ginasi nuo ruso patys.
immortallt 2023-03-03 14:10
Šiaip ES reiktų ne NATO atkartoti, bet kurti vientisą karinį darinį, kur ne kiekviena šalis atskirai stumdytų, o būtų viena kariuomenė, kuri gintų visą ES ir neliktų atskirų šalių kariuomenių. Taip būtų ir efektyviausiai valdomi resursai, ir efektyviausia gynyba.
Benediktas 2023-03-03 14:48
Reikia bloko be šito dalyko: Nesamonė, kad reikia sutikimo visų ir laikas 5-30 dienų - wtf. Jau stodamas į bloką turi duoti sutikimą, kad per 24val. pradedi tiekti pagalbą desanto ir aviacijos, o vėliau privažiuoja sunkioji technika. Arba pats NATO, kazkaip turi greitinti savo reakcija ir perrasyti nuostatus del sutikimo. Jei kazkas nori svarstyti, padeti ar ne, tai tegul iš karto išstoja iš NATO.
immortallt 2023-03-03 15:30
Benediktas, čia yra problemų šiek tiek. Ateina koks Trump'as į valdžią ir susinervina, kad China nedavė leidimo jo įmonei statyti gamyklos, tas pradeda karą ir įtraukia likusias NATO šalis. Arba kokia Lenkija suagresyvėja, ir tarkime ruskiai nebūtų pradėję atviro karo, ir lenkai ruskius užpuola. Ir vėl visa NATO įtraukiama dėl vieno asmens. Kad pora prieštaraujančių nesulaikytų - irgi svarbu. Lėtas ir biurokratizuotas sprendimo priėmimas yra blogai, nes būtent, priimami sprendimai per lėti, bet ilgu laikotarpiu, sistema neturi galimybių išsigimti ir tapti vieno asmens įrankiu. Kad reikia ieškoti kažko per vidurį - faktas. Pvz. NATO narės gynybai sprendimui priimti nereikia jokio balsavimo, vykdomi parengti planai pagal scenarijų. Korekcija - vieno asmens, kuris vadovauja veiksmams. Pasileidžia logistika, dėliojama gynybos strategija jei keičiasi priešo veiksmai nuo vieno iš scenarijų.
Azys 2023-03-03 15:57
NATO gynybinis alijansas, ir jeigu lenkai ar dar kas užpuls kitą valstybę, tai 5 straipsnis nesuveiks. Dabar panaši situacija su turkais, tie į Siriją savavališkai savo kariuomenę pasiuntė (kaip ir užpuolė), bet nieks nešneka, kad puolam greit visi ir turkus gelbėjam. Kad vieną kariuomenę ES turėtų irgi nėra taip viskas paprastai, pirmiau reikia sukurt Europos Federacija kažkokiu pavidalu. Dabar girdisi šnekų apie ginkluotės centralizuota pirkima, jeigu pavyks viską sutvarkyt tai jau neblogas variantas bus. Orbano šnekos vejasi pachmielingo dimono blevyzgas, mažiau paisyt jo reikia.