Saulius Japertas. Kibernetinė sauga ir Lietuva

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Bax 2010-03-22 16:42
Gramatikos nacis sako: "...lygiavertės ir tarpusavyje glaudžiai susipnama informacija leidžia suprasti, kokiomis kryptimis ši strategija formuojama.".
bahuriux 2010-03-22 20:12
Niekada nemaniau kad taip pasakysiu, bet respektas gramatikos naciui uz kantrybe perskaityti toki ilga ir beveik beprasmi straipsni.
lmn 2010-03-22 22:54
Nejuokauk, straipsnis įdomus ir aktualus, gaila, kad nepriimami jokie politiniai-sisteminiai sprendimai.
rob 2010-03-23 11:11
bahuriux--- pritariu IS tuscio i kiaura , bet netingejo rasyti. "NATO pasiruošimo ginti atskiras valstybes, įskaitant ir Lietuvą, nuo kibernetinių grėsmių" NATO - tai JAV ir daug suda malanciu i subine lendanciu ir savo balso neturinciu valstybiu, JAV jeigu bus jei naudinga tai ir gins, bet kaip istorija rodo JAV geriau nepadeda o tik skatina visus kariauti.
c58 2010-03-25 11:42
Sveiki, PIRMA Tema aktuali. Visi tai supranta, tačiau akademiniams strategams norėčiau priminti kartą jų pačių oralizuotą mintį "mums piz...bolų nereikia!". Todėl, mano galva, reikėtų pradėti "nuo savęs", ir Todėl būtų nuostabu, kad akademikai pirma rašytų apie fundamentalią "kibernetinių" grėsmių prigimtį ir matytų vienu bendru planu dėsningumus ir efektus, sujungiant kultūros, socialinį, politinį, ekonominį, karinį, žvalgybos, teisės ir kt. kontekstus į vieną visumą. Panašu, čia neapseitume be sociologų: pakito pasaulio kultūra, tad naująsias socialumo tendencijas derėtų panagrinėti giliau. Visaapimančio požiūrio formulavimas yra ganėtinai sunkus uždavinys, tačiau sprendinys atvertų visiškai kitokį vaizdą gal kiek per siaurai mąstantiems strategams. Vien metus žvilgsį į grandį Koncepcija-Įrankiai-Taikinys(Tikslas), suvoksime, kad kibernetinės grėsmės gyvena viso labo "Įrankių" lygyje... TREČIA Kibernetinė erdvė - tai ne dar viena nauja plokštuma, kurioje "žaidžia" dvimačiai karo specialistai ir technologijų gurų. Tai - neatskiriama gyvenimo dalis, kaip kraujas kūne, kaip anglies molekulė dvideginio formulėje. Tad supraskime pirma kūną, o diskusijas atominiame lygyje palikime vėlesnei perspektyvai