Ugnies košmaras: smogė 40 122 mm kalibro raketų salvė – Ukraina gavo įspūdingus ginklus iš Serbijos  ()

Gamintojas, anot analitikų, pašalino žymes nuo sviedinių, o tai rodo, kad Ukrainos kariškiai jau kelis mėnesius aktyviai naudoja amuniciją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-04 Ugnies košmaras: smogė 40 122 mm kalibro raketų salvė – Ukraina gavo įspūdingus ginklus iš Serbijos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar turi Serbijoje pagamintų raketų, skirtų „Grad“, kurias Serbija tiekia per Kanados ir Turkijos partnerius. Apie ginklų tiekimą pranešė „Ukraine Weapons Tracker“ analitikai.

UWT pažymėjo, kad gamintojas nuo sviedinių nutrynė ženklus, todėl galima daryti prielaidą, kad kelis mėnesius anksčiau juos galėjo naudoti Ukrainos kariuomenė.

Serbai tiekia naujo tipo 122 mm sviedinius „Grad 2000“, galinčius pataikyti net iki 40 kilometrų. Kovinės galvutės masė išlieka beveik identiška įprastinei „Grad“ amunicijai – apie 19 kilogramų, svoris – iki 69 kg.

Pažymėtina, kad 122 mm raketos yra viena iš galingiausių Ukrainos artilerijos varomųjų jėgų po 155 mm haubicų.

„Grad“ - raketų paleidimo įrenginys, galintis atlikti didžiulę 40 122 mm kalibro raketų salvę.

Svarbiausias serbiškų raketų privalumas – jų nuotolis, kuris išaugo iki 40 km. Šiai galimybei realizuoti dizaineriai iš Serbijos panaudojo galingesnį kurą – būdingą variklį su specifine purkštuko forma, o tai rimtai išskiria „Grad 2000“ iš panašių, dažniausiai sovietinio stiliaus korpusų. Be to, korpusai turi neįprastą stačiakampę aerodinaminių vairų formą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(151)
(3)
(148)

Komentarai ()