Naujas košmaras rusams: okupantus puola dar neregėti ginklai iš Australijos (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2023-03-05 11:54
kodėl Lietuvoj negalim tokių gaminti?
Xdmin 2023-03-05 12:11
Gali buti uzpatentuoti.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-03-05 14:21
Gal ir patentuotas, bet niekas netrukdo padaryti kiek kitokį. Tai atsakymas: Galima, kodėl negamini?
Benediktas 2023-03-05 14:35
Tai niekas netrukdo gaminti. Atidarykit gamyklas. Ar visada kažkas kitas turi?
bahuriux 2023-03-05 20:17
Šitas skraidančio sparno tipo aviamodelis (dronas?) toks primityvus, toks "kirvio darbas", kad aš net nedrįsčiau tokio gaminti ir juo labiau rodyti plačiai internete, bet kažkokiu būdu jis susilaukė sėkmės, nes matyt gerai daro savo tiesioginį darbą, o atrodyti gerai nėra jo paskirtis. Ką čia patentuosi visi jo komponentai naudojami jau daug metų kiti ir kelis dešimtmečius. Ir šiaip svarbiauisia čia jums ne dėžių kartonas, o gana patvari ir lengva medžiaga sukurta vos ne specialiai modeliams "foamboard", kelių mm 3-8mm storio puta EPS (rečiau XPS) lapas apklijuotas plonu stipriu pakavimo rudu popieriumi iš abiejų pusių. Tas popierius su skiestais PVA klijais gaunasi labai stipri tempimui medžiaga su lengvu užpildu viduj gaunasi stiprus kompozitinis "buterbrodas". Tai kompozitinė medžiaga, kai išnaudojamos geriausios kiekvienos medžiagos savybės, o silpnybės net nepasireiškia nes kompensuoja konstrukcija ir/arba kita medžiaga tinkamoj vietoj. https://www.vortex-rc.com/2016/10/20/fliteboard-lightweight-paper-laminated-foamboard-rc-planes-india/ youtube.com/watch?v=xiqeote2P2M Vistik dar stipresni ir patvaresni ir dailiau atrodantys modeliai gaunasi kai pjaunama iš vientisos putos lapo su karšta viela ir apklijuojami su plonu medžio šponu youtube.com/watch?v=vBW1drrgIHg&list=WL&index=2 arba net ir tuo pačiu plonu pakavimo popieriumi. youtube.com/watch?v=75lyJEDLnGQ Šitas tinklapis žemiau yra aukso vetės užsibookmarkinkite kam įdomus RC hobis ir technologijos kaip pigiai pagaminti gerą RC lėktuvą. Kam aktualu išnaršykit ten viską pas jį. https://rckeith.co.uk/cover-wings-fuselages-brown-paper-white-glue/
HardAxe 2023-03-05 21:21
aš emigravęs, fiziškai negaliu lietuvoj gaminti. Bet laisvu laiku vienas iš hobiu - būtent tuo ir domiuosi, bandau surinkti kuo pigesni pusiau autonominį lėktuvą. Mano tikslas būtų galimybė nuskristi iki 10km nuo paleidimo vietos, įveikti 30-40km vienu skrydžiu ir turėti kažkokį ryši visos kelionės metu. Kolkas iš turimų modulių - video signalas miršta už ~2km.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-03-06 20:01
Jei ieškai pigiausio varianto, tai aktualu dėl masinės gamybos (ne kaip hobio). Kas liečia masinę gamybą, tai tokius** prototipus šiandien paruošia per kelis mėnesius ar dar greičiau. Iš tiesų dėl laiko, tai spėju, bet kiek esu matęs tų "pasidaryk pats" specialistų darbų, tai jie ilgai netrunka, nes jau turi įdirbį iš ankstesnių projektų.
HardAxe 2023-03-06 22:37
nu kaip, hobis labiau skraidymas. Bet mintis vis kirba kaip esant reikalui reikėtų susiorganizuoti masinę pigių dronų gamybą. Tikslas būtų beveik tuščias kursą laikantis korpusas su radio ašvaitu viduj. Jei jau nori radarais gaudyt ir numušinėti dronus, mielai paaukočiau raketoms. Bet atėjus karui kaži ar banggod siųstų 200vnt kontrolerių ir variklių. tuo pačiu klausimas kiek per dieną galima garaže tų sparnų surinkti. Dabar nuo nulio vieną turbūt savaitę lipdyčiau. Buvo mintis pasidaryt forma ir bandyt lieti iš biriaus putoplasto ir makrofleso, bet tas miskas nelabai tvirtas. Daugiau greito būdo dar nesugalvojau.
NoWins 2023-03-07 02:41
Pats greičiausias būdas yra ojaut karšta viela iš putos "flying wing" tipo modelius. O bet tačiau, pats korpusas nors ir kainuotų centus, įranga kainuoja gerokai daugiau, ir jos neįmanoma gauti "čia ir dabar" tokiais kiekiais, kokiais bandoma įsivaizduot dronų gamybos tempus.
immortallt 2023-03-07 08:13
Karo atveju labai greitai žmonės mobilizuojasi. Ir dabar, padarytum akciją, surink droną - surink maskolio raketą, atsirastų daugiau žmonių nei dalių turi. Pažįstamų ne vienas paleido skirtingus projektus, pradedant nuo krosnelių iš ratlankių iki mobilių akumuliatorių, tai tiek nereikalingų dalių surinko, tiek logistiką kas parūpino, tiek kas atėjo ir padėjo viską surinkti.