„Generolas“ parodė ginklą, kurio mirtinai bijo Rusijos dronai  ()

Anot operatoriaus šaukiniu „Generolas“, įrenginį įvaldysite vos per savaitę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė yra ginkluota antidroniniais ginklais, kad atremtų mažus Rusijos dronus. „ArmyInfrom“ reportaže apie įrenginio naudojimo patirtį pasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas šaukiniu „Generolas“.

„Generolas“ sako, kad įvaldyti antidroninį ginklą ilgai netrunka – jis įrenginį įvaldė per savaitę. Viskas, ką jums reikia žinoti, yra ginklo veikimo principas, veikimo dažniai ir diapazonas. Paruošimas užtrunka porą minučių, po to galite nusitaikyti į kvadkopterį, kurį siekiate „nutupdyti“. Kartu kariškis pažymi, kad turi ir ukrainietiškų, ir lietuviškų prietaisų. Lietuviškas atitikmuo veikia toliau, bet šiaip ukrainietiškas antidroninis ginklas ne ką prastesnis.

Kariškis teigia Ukrainoje pagamintu antidroniniu ginklu jau nutupdęs 6 Rusijos „paukščius“, kurie tapo vieno iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro žvalgybos padalinių trofėjais. Kai kurių bepiločių orlaivių negalima perimti, nes jie yra per toli nuo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijų.

Kaip pažymima publikacijoje, ginklo veikimui įtakos turi tik blogas oras ir artilerijos apšaudymai, kurie gali neleisti greitai nusitaikyti į taikinį. Kad galėtų naudotis įrenginiu, operatorius turi vizualiai savo akimis „pagauti“ droną, o tam reikia palikti priedangą.

 

„Kuo arčiau dronas skrenda, tuo efektyviau jį galima perimti ir nuleisti. Užfiksavus taikikliu, jis niekur nedings. Kol mano ginklas „dirba“ su dronu, priešo operatorius su juo praranda ryšį. Buvo laikai kai priešas net pamiršdavo išjungti naktinį indikatorių. Jų „paukštis“ būdavo matomas už kelių kilometrų. Galėjau nesunkiai jį perimti. Ši situacija leidžia manyti, kad priešui su profesionaliais dronų operatoriais ne viskas gerai“, – sako kovotojas šaukiniu „Kira“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)

Komentarai ()