Butusovas atskleidė paslaptį, kodėl Ukraina išveda dalinius iš Bachmuto: ruošiamos staigmenos rusams  ()

Pasak žurnalisto, Ukrainos gynėjai kontroliuoja didžiąją miesto dalį, įskaitant centrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Facebook“ paskelbė „Censor.net“ vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas.

„Nors kai kurie ukrainiečių daliniai buvo išvesti iš miesto, tai daugiau rotacijos, o ne įsakymo pasitraukti reikalas. Čia vis dar kovoja nemaža dalis mūsų karių. Taip pat yra technikos.

Priešas užėmė rytinę miesto dalį iki Bachmutkos upės. Pagrindinis rusų puolimas vyksta ne mieste, o iš šiaurės, aplenkiant miestą. Kova vyksta dėl likusio logistikos kelio. Priešas skatina mūsų karius trauktis iš Bachmuto, nes buvo sudaryta reali grėsmė aplinkai. Tačiau rusai žengia pamažu, todėl Ukrainos vadovybė yra įsitikinusi, jog dar yra galimybių kurį laiką išlaikyti atsitraukimo kelius, sulėtinant veržimosi tempą ir darant okupantams dar daugiau nuostolių“, – aiškino jis.

Kartu J. Butusovas pažymėjo, kad taktikos požiūriu miesto išlaikymas dabar yra strategijos reikalas.

„Ukrainos vadovybė, kaip visada, laikys miestą iki paskutinės galimybės. Skirtingai nei Chersone, Balaklijoje, Iziume, Limane, Kupjanske, iš kurių bėgo rusai, ukrainiečiai be ilgo pasipriešinimo miesto nepaliks. Priešas priverstas sumokėti brangiai.

Kiekvienas, kovojantis mieste nepalankiomis sąlygomis, tikisi, kad šio didvyriško pasipriešinimo laikas bus panaudotas kuriant patikimas, gerai įrengtas ir maskuojančias gynybos linijas Severskui, Časiv Jarui, Kostiantynivkai, Družkivkai, Slovjanskui, Kramatorskui, kurie kovoja šiose linijose. Pajėgios kariuomenės bus patikimai įsitvirtinusios ir galės nugalėti priešą“, – pridūrė vyriausiasis redaktorius.

 

J. Butusovas pastebėjo, kad Ukrainos gynėjai demonstruoja aukštą kovinį pajėgumą.

„O kur dar efektyvus valdymas, žvalgyba, organizavimas, aprūpinimas, minimalus šaudmenų kiekis artilerijai ir minosvaidžiams. Turime pranašumą dėl geresnės kokybės, labiau motyvuotų ir ištvermingesnių žmonių. Tačiau karas yra dviejų sistemų susidūrimas, ir viskas priklauso ne tik nuo karių“, – apibendrino žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(3)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: