Bus smūgis iš savų: JK generolas skelbia, kas laukia Putino po Ukrainos kontrpuolimo  ()

Pasak buvusio Jungtinės Karalystės ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vado Richardo Dannatto, Rusijos pajėgų Ukrainoje vadas Valerijus Gerasimovas ir aukščiausia Rusijos karinė vadovybė gali pašalinti Putiną iš posto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl sėkmingo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo Rusijos prezidento Vladimiro Putino galia gali pastebimai susilpnėti, interviu „Sky News“ pareiškė buvęs Jungtinės Karalystės ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vadas generolas Richardas Dannatas.

„Norėčiau manyti, kad jei Ukrainos kontrpuolimas bus pakankamai gerai suplanuotas, palaikomas ir vykdomas, Putinas negalės pats priimti per daug sprendimų. Ir aš manau, kad jei jo armija subyrės ir pabėgs, gana tikėtina, kad jis bus iššluotas iš Kremliaus“, – sakė Dannatas.

Jei Kyjivas greitai gaus daugiau tankų iš Vokietijos ir JAV, taip pat naikintuvų ir kitos būtinos ginkluotės, karas gali baigtis jau šiais metais, mano britų generolas. „Nuoširdžiai nemanau, kad padarėme pakankamai. Turime padaryti viską, kas mūsų galioje, kad šiais metais būtų užtikrinta karo pabaiga“, - sakė Dannatas.

Lordas Dannatas pažymėjo, kad Rusijos karinė vadovybė yra nepatenkinta Putino veiksmais, todėl tikėtina, kad jie prisidės, kad Rusijos prezidentas netektų valdžios.

 

„Rusijos vyriausiajai vadovybei nepatinka, kad Putinas įsitraukė į karą, jie su juo nesutinka. Manau, kad  Gerasimovas ir aukščiausi generolai išstums Putiną. Taip pat užduokite klausimą, kurį užduoda visi: Jei Kremliuje ne Putinas, tai kas tada? Jei atvirai, aš nežinau atsakymo į šį klausimą. Bet aš sakyčiau, kad, mano nuomone, jei yra grupė lyderių, kurie šiuo metu yra labiausiai nelaimingi Rusijoje, tai yra aukščiausi generolai“, – sakė Dannatas.

(50)
(1)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: