Jūrų pėstininko žmona padėjo ištaškyti visą S-300 bateriją: „Kartais galvoju, kad ji nuveikė daugiau nei aš per karą nuo 2016 m.“ (Video)  ()

Jūrų pėstininkas Mykola: „Mano žmona okupacijos metais koregavo HIMARS, pagal jos koordinates buvo sunaikinta visa S-300 baterija“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jūrų pėstininkas Mykola jau septynerius metus gina Ukrainą nuo Rusijos okupantų. Į karą jis išėjo, kai jam sukako 18 metų. 2017 m. buvo sužeistas Donecko srityje, o pasveikęs grįžo į kariuomenę.

Kaip praneša Censor.NET, Mykola apie savo patirtį kare kalbėjo išskirtiniame interviu „YouTube“ kanalui „Butusov plius“.

„24 dieną mums buvo pasakyta, kad mūsų pozicijas apšaudys „Grad“. Praėjo dvi ar trys valandos – pasipylė „Grad“, artilerija, tankai. Tai buvo baisu. Mums buvo liepta trauktis į palankesnes pozicijas. Tik po apšaudymo supratome, kad prasidėjo plataus masto invazija. Negalėjau patikėti. Buvo nuostolių... Nuostolių, už kuriuos labai norėjau atkeršyti...

Mano žmona daugiau nei šešis mėnesius buvo okupuotoje teritorijoje. Būdama okupacijoje ji skelbė priešo koordinates HIMARS operatoriams. Su jos pagalba buvo sunaikinta S-300 baterija. Ji sužinojo priešo technikos vietą, o aš perdaviau ją šiuo klausimu kompetentingiems žmonėms. Kartais man atrodo, kad žmona per šį laiką padarė daugiau, nei aš padariau per karinę tarnybą nuo 2016-ųjų“, – pasakoja jūrų pėstininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(189)
(2)
(187)

Komentarai ()

Susijusios žymos: