Ukrainos oro pajėgos atskleidė, kaip rusai maskuoja „Shahed“ dronus atakų metu  ()

Rusijos kariuomenė toliau bombarduoja Ukrainą iranietiškais bepiločiais orlaiviais. Ukrainos oro pajėgos atskleidė, kaip rusai maskuoja „Shahed“ dronus atakų metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantai daro viską, kas įmanoma, kad dronų atakos būtų veiksmingos. Todėl jie griebiasi tam tikrų gudrybių, kad esamos oro gynybos sistemos Ukrainoje patirtų tam tikrų sunkumų.

Apie tai kalbėjo Oro pajėgų pranešėjas Jurijus Ignatas.

Anot jo, kol Ukrainos ginkluotosios pajėgos nebuvo išlaisvinusios dešiniojo Dniepro kranto, Rusijos įsibrovėliai paleisdavo bepiločius orlaivius tiek iš Krymo pusiasalio, tiek iš Chersono srities. Kadangi dalis teritorijos buvo išlaisvinta, priešas turėjo pakeisti savo strategiją. Dabar jis paleidžia atakos dronus iš rytinio Azovo jūros kranto.

„Na, o tada, kai jie jau skrido palei Dnieprą į centrinius rajonus, ypač į Kyjivą, ten juos jau numušė oro pajėgos. Atrodo, kad trečią kartą „Shahed“ paleidžiami iš šiaurės, Briansko srities“, – pažymėjo Ignatas.

Tačiau buvo paleidimų ir iš Baltarusijos teritorijos. Šiuo atveju Dniepro vaga skraidė ir dronai kamikadzės. Jie, pastebėjo Ignatas, į Ukrainos oro erdvę patenka taip pat, kaip Rusijos orlaiviai prasidėjus plataus masto invazijai.

 

„Priešas naudoja ir reljefą, ir upių vagas, kad būtų nepastebimas – ir raketas, ir „Shahed“ leidžia pažeme, kad galėtų nepastebimai pasiekti savo taikinius“, – pabrėžė Ignatas.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų pranešėjo, šiuos Rusijos okupantų metodus Ukrainos kariškiai jau žino. Štai kodėl Ukrainos oro gynyba numuša daugumą Irano dronų, kuriuos priešas naudoja atakoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)

Komentarai ()