A.Matelis: apmokestinus duomenų laikmenas, jos gali brangti apie 3 proc.

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

laimius 2010-03-24 19:16
Surinkti surinks, o kaip paskirstyti?? Negi tik Lietuvos autoriams mokės? Man išvis toks vaizdas kad jie surinks pinigus o tada atseit pradės galvoti ką su jais daryti. iš tų liešų bus įkurta koks skyrius kur jie ten spres, pavadins "Liūtuku", išsimokės sau už "galvojima" po koki 10k į mėn. , o autoriai iš to naudos neturės. Be to atsiras fiktyvių firmų kurios bandys "susigražinti" dalį nuo tų 3 proc. Be to iš preito straipsnio: Surinksim ir kažkam išsiūsim?? Kokia nauda? Na 3 proc. nedaug, bet tikslo irgi nėra juos mokėti.
Linksmas 2010-03-24 19:30
teisingai laimius sako. ir jeigu tarkim tiems pavyktu surinki kokia dali pinigu tai paskirscius visus pinigus atlikejams jiems tie 2-5 lt is vis nei silta nei salta....
Nerkus 2010-03-24 19:35
reiktu zmones, kurie perka peilius, sautuvus, sakutes ir kitus astrius daiktus, pasodinti profilaktiskai i kalejima, nes jie yra potencialus zmogzudziai. jei apmokestins USB, CD, DVD as vel pradesiu naudoti FDD. kiek zinau ju dar neapmokestino.
Karvė 2010-03-24 19:47
Pirma kartą girdžiu apie tokią valstybės suteikta teisę. Šioje valstybėje man yra žinomas įstatymas, kuris draudžia kopijuoti net mano teisėtai už pinigus įsigytus įrašus. Matyt Mateliui ir pačiam nubyrės iš tų 3% kad tokią propagandą varo...
AirDog 2010-03-24 20:01
Kažkas tyliai prastuminėja sau naudingą projektą. Tikrieji piratai turi dešimčių terabaitų diskų masyvus, o čia kalbama apie 1GB "fleškučių" apmokęstinimą... Kodėl žmogus turi mokėti autoriams du kartus? Perku originalų CD - sumoku, perku laikmeną dokumentus iš darbo nešiotis - vėl mokestis kaži kokiems autoriams... Už ką? Kodėl iš manęs turi būti renkamas mokestis ir atiduodamas tiems autoriams kurių pakęst negaliu. Ir apskritai, aš muziką klausausi tik per radiją ir tik vieną radijo stotį kuri jau yra susimokėjusi autoriams ir tiems kurie man patinka ir kitiems. Dar pasakykit, kad tos lervos "69 danguje" ar koks Nomedas gaus mano pinigus?! Išpindėjo autoriai pastaruoju metu išleidžia kokį singlą ir atkiša delną, o kur koncertai? Žodžiu pikta... Gal dar apmokestinkim vienkartines nosinaites farmacininkų mokesčiu - juk jei perki nosinaites vadinasi sloguoji, o jei sloguoji tai sergi, o jei sergi tai nesigydai ir neperki vaistų ir farmacininkai negali uždirbti todėl jiems reikia kompensuoti dėl jūsų kaltės negautą pelną už neparduotus vaistus. BULLSHIT!
citruslt 2010-03-24 20:24
Iš tiesų pikta darosi. Pagal tokią logiką galima apmokestinti kiekvieną daiktą, bet tai manau pažeidžia žmogaus teises. Iš kur gali būti žinoma kokiais tikslais naudosiu atmintį nusipirkęs, gal darbo, gal mokslo reikalais, o čia še tau mokėk kažkam, kad ir tuos kelis litus. Geresnė alternatyva turbūt būtų siųsti prekes iš užsienio.
Manvydas 2010-03-24 20:58
Dar viena milžiniška afera...Kažkas iš to biznį pasidarys.
Nerealiai 2010-03-24 21:10
Reik uzsipirkt flashu kol nevelu. Turbut tik Lietuvoj tokia nesamone sugalvot imanoma. Jei taip ir toliau bus, tegul nesistebi, kad Lietuva bus atsilikusi salis ir, kad visi pustosi padus pasitaikius progai.
ligonis 2010-03-24 21:27
jei ir prastums istatyma, tai prikurs darbo grupiu kurios svarstys kaip skyrtsyti pinigus(gi svarsto - reikia sumeket jiem), kaip minejo issidalins premijas sau uz gera mastyma, ir eis i skola autoriams - didins mokesti(didesni pinigai - daugiau zmoniu jiems "valdyti" reikia - didinam darbo grupe...)
Indigo89 2010-03-24 21:34
Neverta pirkt, jie greit pinga. Pigiau bus uzsisakyt per intika arba is kaimynines salies parsivest.
laimius 2010-03-24 21:40
Na laikmenas galima iš užsienio atsisiūsti ir dabar pigiau (aišku dėl 1cd nelauksi 2sav, arba apsirūpint dėžute, bet mp3 grotuvą tikrai pigiau galima), tik va jei jau mes jiems mokam tai tegu namokamai platina. be to atlikėjų pelnas nuo piratavimo turėtu tik augti jei koncertus mokėtų surengti o ne pagal fonogramas dainuoti. Be to gal nepastebėjau ,bet nėra e-parduotuvių kur galima po 1 dainą nusipirkti. Man nereikia albumo, man reikia singlo dažniausia. Manau ne vienas dirbantis žmogus sumokėtų tuos 2lt. Bet bent jau matai kam moki ir už ką, o čia?
blizzard 2010-03-24 21:47
man įdomu ar tai yra pagal įstatymus, ar nepažeidžiama konstitucija, kadangi žmogus yra laikomas potencialiu nusikaltėliu net jeigu toks ir nėra, tiksliau sakant jam pateikiami įtarimai be pagrindo..
nikis 2010-03-24 21:49
Čia nusimato panašus scenarijus kaip ir su maistu. Tuoj važiuosim į Lenkiją viską pirkt, nes Mūsų šalis suka biznius su 500% pelnais. Susitaria visi, padaro, ir neturi kur dėtis paprastas vartotojas, moka. Statomies namus prie Lenkijos sienos ir vargo nematysim ;D Juokinga ir graudu viename.
neworld 2010-03-24 23:22
Jeigu nusileisim tiem ****, tai tuoj turėsim ir autorių paminklams akmenis tampyt
Seip 2010-03-24 23:22
Vaistai ir taip jau brangesni nei kaimynenese valstybese, dabar sitas absurdas.. Patys sau apkarpo pelna, nes jei priims si istatyma, nematau priezasties , kodel neprikti is uzsenio uz mazesne kaina... Toks ispudis, kad zmones sudare si istatyma, nevelnio negirdeje apie ekonomika ... Jei ta pati preke pigesne kitur, tai ir pirks kitur ... Be to, jei cia yra teisininku, gal galetu atsakyti i klausima, ar ne varzoma zmogaus teise i laisva pasirinkima. Ta prasme, kodel turi moket kazkam uz nieka. .. Truputeli offtopas, bet pries koki menesi ar du, skaiciau viena straipsni, kai vienas zmogus Lietuvoje gavo bauda uz greicio virsijima ar uz neprisiegta dirza , neatsimenu. Taigi jis nuejo i banka, sumoket bauda 100 lt. Sumokejus 100 litu, banko darbuotoja pareikalavo dar 2 lt - komisinis mokestis. Tikriausiau visiems, kurie mokejo banke grynaisiais tai atrodo visai naturalus dalykas. Taciau tam zmogu taip neatrode. Jis padave skunda i teisma ir teismas nusprende jog tas 2 litu mokestis - neteisetas. Teismas priverte policijos komisariata surasti kitoki baudos susimokejimo buda be papildomu mokesciu t.y. 100 lt o ne 102 lt. Bauda buvo sumoketa teisiogiai policijos komisariato buhalteriui berods. O dabar isivaizduokit , keik zmoniu moka ta neteiseta rinkliava bankui ...
immortallt 2010-03-24 23:26
Seip, tai teisetas mokestis. Bankas aptarnauja zmogu, jam reikia islaikyti zmones, sudetingas operacines sistemas ir t.t. kad galetu priimti tuos tavo 100LT ir pervesti komisariatui. Ot vat mokestis del disku, cia kitas klausimas.
Seip 2010-03-24 23:31
minetas straipsnis : http://www.lrytas.lt/-12652151461264278 ... %C4%AF.htm
zugalia 2010-03-25 00:14
[quote="Indigo89"]Neverta pirkt, jie greit pinga. Pigiau bus uzsisakyt per intika arba is kaimynines salies parsivest.[/quotseniai siunciusi viska is kinijos...net pigau uz pasto islaidas gaunasi...negu pareduotuvej...ai....nu mokekit mokekit
lmn 2010-03-25 00:30
Tai kokia problema, gi sumokėjo tiesiai buhalterijai 100 Lt. Turbūt kelionė iki komisariato kainavo daugiau nei 2 Lt. Tie du litukai, galim sakyti, komforto mokestis - nueini į artimiausią/lengviausiai pasiekiamą banko filialą ir sumoki.
KarolisS 2010-03-25 00:49
Bauda laikoma prievole, kaip ir bet kokie kiti mokesčiai. Nuo šių mokesčių jokia tarpinė institucija, tarkim bankas, negali imti mokesčių. Užtad bankas visiškai teisėtai gali imti komisinius/aptarnavimo mokesčius tada, kada vykdomos perlaidos asmeniniais tikslais. Paprastai bankuose nėra gilinamasi - nuo visų mokėjimų imamas procentas. Ir šis įstatymas yra visiškai teisingas. Pvz. Tau reikia mokėt mokesčius už šildymą, o ta kompanija, kuri Tau teikia paslaugas įpareigoja Tave pavedimą vykdyt per kažkokį neaiškų "banką", kuris priklauso kažkokiam neaiškiam asmeniui ir kuriame yra 1000% komisiniai.