Ukrainoje bus didžiuliai įvykiai: skelbiama, ką skubiai daro Vakarai  ()

Ukraina ruošiasi galingam, visa apimančiam kontrpuolimui, tai rodo daugybė ženklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaida praneša apie gerokai padidėjusią Vakarų karinę pagalbą Ukrainai, kuri siejama su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasirengimu naujam smūgiui okupantams.

Pasak „The Economist“, Vakarų ginklų srautas „iš upelio virto upe“, o ukrainiečių karių mokymai vyksta pilnu tempu.

Vasario pabaigoje Jungtinės Valstijos paskelbė apie naują 2 mlrd. dolerių vertės karinės pagalbos paketą Ukrainai. Jis padės sustiprinti šalies oro gynybą ir Ukrainos karių gebėjimą atremti Rusijos agresiją.

Ataskaitoje teigiama, kad 40 proc. visos nuo karo pradžios Pentagono pažadėtos karinės pagalbos (daugiau kaip 8 mlrd. dolerių) buvo gauta per pastaruosius tris mėnesius nuo 2022 m. gruodžio 9 d. 

Kartu Baltieji rūmai išsakė priežastis, kodėl JAV padėjo ir toliau padės Ukrainai. Johnas Kirby sakė, kad Ukrainos pralaimėjimas JAV kainuotų ne tik daug pinigų, bet ir „amerikiečių kraujo“.

Vokietija taip pat padidino ginklų tiekimo ginkluotosioms pajėgoms apimtis. Vien 2023 m. sausį Berlyno pagalba sudarė du trečdalius visos per visus praėjusius metus Ukrainai išsiųstos sumos. 

 

Leidinys „The Economist“ apibendrina, kad beveik trečdalis Ukrainos kariuomenės netrukus bus sukomplektuota pagal NATO standartus, o vyriausiasis Ukrainos kariuomenės vadas Valerijus Zalužnas turės tris naujus kariuomenės korpusus, kuriems vadovaus 20 000 aukštos kvalifikacijos ir apmokytų karių. Jie sudarys puolimo prieš okupantus pagrindą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(298)
(9)
(289)

Komentarai ()

Susijusios žymos: