Fotografai atskleidė, kas nutiks po DI atėjimo: to nesugeba jokia programa (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Šaras 2023-03-10 12:01
Ką jau ką, bet meno sritis DI gali perimti greičiausiai. Pusė fotografų darbo yra foto apbdorojimas, ką DI jau dabar puikiai moka. Visi galvoja, kad jie yra išskirtiniai, bet taip nėra.
Treisonas 2023-03-10 12:29
Deja, bet tai tiesa, dirbau su photoshop kuriant įvairius grafinius darbus, atėjus DI daugeliu atvejų darbai yra kur kas geresni, nesakau, kad tobuli, reikia taisyti, tačiau kokybė jau atima žadą. Kad ir kaip buvo skaudu pripažinti mano, kaip grafinio dizainerio paslaugos krito, nes intelektas gali pasiūlyti šimtus variantų per valandą, o aš tik vieną per dieną, taigi..
kestutisz 2023-03-10 12:45
Na bet vistiek kažkas turės sėdėti, maigyti tą dirbtinį Entelektą, iš generuotų vaizdų išsirinkti logiškiausią/tinkamiausią užsakymui. Kaip tik čia žiūrinėjau nesenai kaip maigo Stable Diffusion - nu tai tas pats dizainerio darbas, tik įrankiai kitokie. Vat vidutiniam fotografui pagal užsakymą jau bėda - bet juos ir taip jau realiai išnaikino, nžn ar dar būna tokių kurie ar tai reportažus, ar tai gamtos kur ne iš entuziazmo pragyvena. Dabar tik lengviau bus apdoroti foto/video snapshotus, paverčiant juos į idealias foto (nes nu idėja išmest fotografą ir žurnalistui duoti telefoną kažkaip nlb suveikė ir išsigimė į buką stock fotografijų naudojimą).
mindaugas.vaitiekūnas 2023-03-10 13:18
Man, kaip vartotojui (žiūrovui), tai daugmoje atvejų ta foto tai 3 sekundžių reikalas, nes po to būna "kokia kita foto" Ką jau ką, bet "skipinti" tai tikrai išmokome, o tokie šaltiniai kaip "tik-tok" ar "youtube shorts" tik dar labiau ugdo šitą "skip sąvybę".
pirmas 2023-03-10 14:59
Nebijokit, gerų fotografijų paklausa išliks, tik gal ne masiniame segmente.
Benediktas 2023-03-11 08:45
Fotografija - ne tik madingas ar futuristinis vaizdas, bet ir emocija, bei kokią mintį nori perduoti vaizdu. Arba, kad tų minčių kiltų bežiūrint, kad ir kiekvienam skirtingų. Nes nuotrauka gali būti sudėtingai padaryta, bet „tuščia“.
Pumper 2023-03-11 09:38
"DI" ir yra programa.