„Jie sukels didelį bumą“ – Ukraina gavo naujus monstrus H10 „Poseidon Mk II“ (Foto)  ()

Kompleksus su UAV ir mobiliaisiais valdymo punktais naudos teritorinės gynybos pajėgos, artilerijos, tankų ir motorizuotųjų pėstininkų brigados.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savanoriai Ukrainos kariuomenei perdavė aštuonis naujus bepiločius orlaivius H10 „Poseidon Mk II“. Apie tai savo „Facebook“ puslapyje parašė Ukrainos liaudies deputatas Petro Porošenka.

Kipro bendrovės „Swarmly“ gaminami dronai įsigyti už Petro Porošenkos fondo, visuomeninės organizacijos „Sprava Hromad“, savanorių iš Lvivo ir Kryvyj Riho valdžios surinktas lėšas. Vieno H10 „Poseidon Mk II“ kaina – apie 300 000 eurų.

Be bepiločių orlaivių, partijoje buvo du mobilūs valdymo taškai, paremti DAF sunkvežimiais, kurių viduje buvo įrengtos operatoriaus, piloto, žvalgo ir ginklininko darbo vietos, leidžiančios jiems veikti kartu. Viduje yra dideli monitoriai, rodantys didelės raiškos kameros filmuotą medžiagą, įskaitant galimus taikinius ir pridengtus objektus.

 

Petro Porošenkos teigimu, netrukus nepilotuojami kompleksai pateks į teritorinės gynybos pajėgų gretas, artilerijos, tankų ir motorizuotųjų pėstininkų brigadas:

 

„Visi kartu jie galės sukelti didelį bumą. Kiekviename okupuotame mūsų žemės kampelyje. Dieną ir naktį“.

H10 „Poseidon MK 2“ yra vidutinio nuotolio žvalgybinis dronas. Naudingas prietaiso pranašumas yra gera apsauga nuo EW įrenginių ir prastas matomumas priešo radijo elektroninei žvalgybai, pavyzdžiui, radarams ir termovizoriams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(1)
(97)

Komentarai ()