JAV jūrų pėstininkai pašiurpę, ką daro Ukraina: „mums gali baigtis kaip rusams“  ()

Amerikiečių jūrų pėstininkai ir naikintuvų pilotai tyrinėja kovos su bepiločiais orlaiviais taktikas, kad nepasikartotų rusų klaidos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai kalbama „New York Times“ straipsnyje. Neseniai Pietų Kalifornijoje vyko dešimties dienų karinės pratybos. JAV jūrų pėstininkų trečiojo ir septintojo pulkų kariai veikė kaip vienas kito varžovai ir mūšį vykdė menamų salų grandinėje - jų vaidmenį atliko kelios karinės bazės. JAV kariai, anot NYT, ieškojo „geriausio būdo kovoti su Kinija ir laimėti“.

Jūrų pėstininkai mokosi naujausių kovos metodų. Jie negali naudoti telefonų ir radijo stotelių – šnipų palydovai gali juos aptikti. Pratybų metu amerikiečiai atkreipia dėmesį ir į pokyčius Kinijos kariuomenėje: kasmet ji vis labiau vysto savo karines jūrų pajėgas ir veikia smogiamosiose grupėse, kur lėktuvnešį lydi kreiseriai ir kiti karo laivai.

Jūrų pėstininkai ruošiasi kovoti salose, nutolusiose šimtus ar tūkstančius kilometrų. Atsargų ten papildyti greičiausiai nepavyks – todėl dabar per treniruotes jie mokosi gaudyti triušius.

„Jūrų pėstininkų korpusas atidžiai stebi, kaip mažus bepiločius orlaivius ir dronus-kamikadzes naudoja Ukrainos kariai. Kitą dieną generolas Bergeris nuvyko į netoliese esančią aviacijos bazę Jumoje, Arizonoje. Ten naikintuvo pilotas jam pasakė, kad jo dalinys mokosi kovos su bepiločiais orlaiviais technologijų, kad bendražygiams „nesibaigtų taip, kaip vaizdo įrašuose iš „Tik-Tok“, kur Ukrainos kariai dronais mėto mažas granatas ant rusų“, – rašo NYT.

 

Viskas, ką jūrų pėstininkai išmoko, pravers naujajam padaliniui – 12-ajam jūrų pakrantės pulkui, kuris 2025 metais bus įkurtas Okinavoje. Jis bus arčiausiai Ramiojo vandenyno salų grandinės, kuri vėl gali tapti mūšio lauku.

(182)
(11)
(171)

Komentarai ()

Susijusios žymos: