JAV nori atsisakyti legendinių karo lėktuvų A-10 „Thunderbolt II“ - kas nutiko?  ()

JAV oro pajėgos jau daugiau nei 10 metų nori atsisakyti atakos lėktuvų, nes kariuomenė nori daugiafunkcių platformų, galinčių atlikti įvairias užduotis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV oro pajėgos nori nutraukti savo A-10 „Thunderbolt II“ (dar žinomas kaip „Warthog“, liet. „Karpotis“) orlaivių eksploataciją iki 2028 m. Apie tai praneša „Breaking Defense“.

Jau daugiau nei 10 metų JAV oro pajėgų vadovybė nori atsisakyti atakos lėktuvo A-10, kurį pamėgo sausumos pajėgos. Noro priežastis – lėktuvo silpnumas būsimame kare su Rusijos Federacija ir Kinija. Tačiau Kongresas užblokavo tokią iniciatyvą bent iki 2023 fiskalinių metų.

„Tikriausiai A-10 nebebus naudojamas per ateinančius penkerius ar šešerius metus“, – sakė oro pajėgų štabo viršininkas generolas Brownas.

Kita priežastis atsisakyti „Thunderbolt II“ yra siekis pereiti prie daugiafunkcių galimybių aviacijoje. Lėktuvai turi turėti galimybę atlikti įvairias misijas, kurių „Warthog“ negali atlikti. Atakos lėktuvus planuojama nurašyti, o ne parduoti kam nors dėl to, kad nėra suinteresuotų šalių. Taip pat JAV mažės artimosios oro paramos misijų dažnis, be kita ko, dėl modernių oro gynybos sistemų efektyvumo.

 

Naikintuvas F-35, kaip ir kitos oro pajėgose aptarnaujamos platformos, mūšio lauke atliks A-10 funkcijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: