„Gazprom“ rengiasi pilietiniam karui? Skelbiama apie beprecedenčius veiksmus  (1)

„Gazprom“ samdiniai gali tapti atsvara Jevgenijaus Prigožino ir Kremliaus konflikto fone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario mėnesį Rusijos valstybinė įmonė „Gazprom“ sukūrė savo kariuomenę, kurią gali panaudoti tiek Ukrainoje, tiek per Rusijos pilietinį karą. Taip rašo didžiausias Vokietijos bulvarinis leidinys „Bild“.

Anot „RIA Novosti“, vasario 6 d. Rusijos vyriausybė leido įmonei „Gazprom Neft“ sukurti privačią organizaciją, skirtą apsaugoti įmonės energetikos objektus. Įmonės bendraįkūrėja buvo apsaugos įmonė „Staf-Center“.

Kovo 7 dieną Rusijos propagandistas ir Segodnya.ru vyriausiasis redaktorius Jurijus Kotenokas per „Telegram“ rašė, kad Rusija steigia privačią karinę įmonę „Gazprom Neft“, kurios samdiniams buvo mokama 400–600 tūkst. rublių per mėnesį (5 260–7 890 USD), o tai maždaug dvigubai daugiau nei „Wagner“.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas pažymėjo, kad „Gazprom“ sukūrė „saugumo įmonę“ Rusijoje, augančio konflikto tarp Kremliaus ir „Wagner“ įkūrėjo Jevgenijaus Prigožino fone. Kaip siūlo Karo studijų institutas (ISW), Rusija šią ginkluotą formaciją gali panaudoti ne tik energetiniams objektams apsaugoti, bet ir kitiems tikslams pasiekti. „Gazprom Neft“ gali konkuruoti su „Wagner“ dėl karių verbavimo Donecko srityje.

Ukrainos ekspertas Serhijus Sumlenis privačios „Gazprom“ armijos sukūrimą pripažino visiškai įmanomu. Anot jo, Rusijoje veikia daug sukarintų struktūrų, o „Wagner“ yra tik garsiausia iš jų, nes yra gerai reklamuojama. Įtakingiausi Rusijos oligarchai jau turi savo kariuomenes, jas galima panaudoti per pilietinį karą Rusijos Federacijoje.

 

„Rusijos elitas ruošiasi pačiam blogiausiam: kariniam Rusijos pralaimėjimui ir Putino režimo pabaigai. Po to Putino draugams nebebus garantuotos nuosavybės teisės, todėl jiems reikia tokių armijų. Rusijos regionai taip pat pamažu pradeda kurti savo „nacionalinius batalionus“, sakė Sumlenis.

„Tikrieji „Gazprom“ ir kitų interesai slypi tolimoje ateityje, o ne artimiausiais karo mėnesiais“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(4)
(13)

Komentarai (1)