JAV paskelbė kritiškai svarbią karinę technologiją, kuri padės nugalėti Kiniją ir Rusiją  ()

Amerikos kariuomenė ilgą laiką nekreipė dėmesio į elektroninį karą, o dabar, atsižvelgdama į karo Ukrainoje patirtį, siekia kuo greičiau sustiprinti atitinkamas pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV turi sustiprinti savo elektroninio karo technologijas, kad ateityje aplenktų Rusiją, Kiniją ir kitas šalis. Tai paskelbė Gynybos departamento informacinių technologijų direktorius Johnas Shermanas kovo 9 d. Kongreso posėdyje apie gynybą skaitmeniniame amžiuje, praneša „Defense News“.

Kalbos metu Pentagono atstovas pažymėjo, kad Jungtinės Valstijos nuo kovų Artimuosiuose Rytuose pereina prie konfrontacijos su pasaulio galybėmis visame pasaulyje. Konflikto su Kinija ar Rusija atveju greičiausiai bus įtrauktos skaitmeninės technologijos, pavyzdžiui, trukdymas, klaidinimas (signal spoofing – red.) ir programišių atakos. Siekdamos kovoti su tuo, JAV turi paruošti priemones, skirtas dominuoti elektromagnetiniame ruože.

J. Shermano teigimu, nuo Šaltojo karo šalies elektroninės kovos pajėgumai buvo gerokai susilpnėję, nes amerikiečių dėmesys buvo nukreiptas kovai su terorizmu. Dabar Rusija kare Ukrainoje aktyviai naudoja elektroninės kovos įrangą, todėl amerikiečiai turi kuo greičiau padidinti savo potencialą.

„Matome, kad tarnybos pradeda atkurti elektroninio karo ir kitus pajėgumus, siekdamos atstumti priešą ir užtikrinti ryšį tarp vadovybės ir karių“, – pabrėžė pareigūnas.

 

Kariuomenė naudoja elektromagnetinių bangų spektrą ryšiams, ginklų nutaikymui ir situacijos suvokimui bei elektroniniam karui, kad aptiktų, apgautų ar sunaikintų elektroninę įrangą, pvz., dronus.

JAV kariuomenė ir oro pajėgos pastaraisiais metais leido šioms technologijoms „atrofuotis“ ir tik 2022 m. pasirašė svarbias sutartis su „Lockheed Martin“ ir „General Dynamics Missions Systems“ dėl modernių antžeminių sistemų elektroniniam karui ir žvalgybai tiekimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(2)
(20)

Komentarai ()