[Žinios trumpai] JAV bando supergalingą mikrobangų krosnelę, kuri susprogdins visą Rusijos kariuomenės elektroniką (Video)  ()

Tačiau kol kas nėra žinoma, kada tiksliai tokią galimybę gaus JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV karinio jūrų laivyno ir oro pajėgų tyrimų laboratorijos šią vasarą baigs bendras penkerių metų pastangas tobulinti didelės galios mikrobangų technologiją. Apie tai praneša „Defense News“ .

Tai galingo elektromagnetinio nekinetinio smūgio ginklo, žinomo kaip HiJENKS, išbandymas, naudojant mikrobangų technologiją potencialaus priešininko elektromagnetinėms sistemoms išjungti – JAV karinis jūrų laivynas ir oro pajėgos šiuo metu vykdo didelio masto šio ginklo bandymus „China Lake“ karinėje bazėje Kaliforninoje.

Mikrobangų raketa HiJENKS yra JAV oro pajėgų tyrimų laboratorijos programos „Counter-electronics High-Power Microwave Advanced Missile“ (CHAMP) įpėdinis, tačiau skiriasi nuo jo tuo, kad HiJENKS kūrėjai pasinaudojo naujomis technologijomis, kurių dėka ji buvo sukurta ir pritaikytą griežtesnėms sąlygoms.

Kartu su „Boeing“ JAV oro pajėgų tyrimų laboratorija jau pademonstravo pirmuosius CHAMP pajėgumus, kuriuose buvo naudojamas AGM-86 įprastos sparnuotosios raketos (CALCM) korpusas su įslaptintu naudinguoju kroviniu. Pasak kūrėjų, HiJENKS raketa naudoja mikrobangų impulsus elektroniniams prietaisams šaudyti.

Tuo pačiu ateityje tokio ginklo „baze“ gali tapti nepastebima AGM-158B „JASSM-ER“ raketa, kuri turi daugybę pažangių funkcijų, dėl kurių priešui yra sunku ją aptikti ir sunaikinti.

 

Tokios raketos galės prasiskverbti į priešo A2AD zonas ir neutralizuoti pagrindinius priešo jutiklių tinklus bei valdymo ir valdymo mazgus, „apakindamos“ jį ir paversdamos jo karines operacijas chaosu.

Tiesa, „Defense News“ pažymi, kad kol kas nėra žinoma, kurioje platformoje toks ginklas bus įdiegtas, tačiau tai, kad kūrėjams pavyko sukurti mažesnę sistemą, reiškia, kad ją galima integruoti į platesnį nešiklio sistemų spektrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(2)
(76)

Komentarai ()