[Žinios trumpai] Čia tai garantija! JAV oficialiai pažadėjo Ukrainai pergalę prieš Rusiją  ()

„Mes puikiai suprantame, kas pastatyta ant kortos“, - teigia JAV ambasadorė Ukrainoje Bridget A. Brink.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes suprantame, kas pastatyta ant kortos“, – JAV patikino, kad Ukraina nepralaimės kare su Rusijos Federacija. Vašingtonas ir toliau rems Ukrainą tiek, kiek reikės.

Ukraina nepralaimės kare su Rusijos Federacija, Jungtinių Valstijų valdžia supranta, kas yra pastatyta ant kortos, ir yra pasiryžusi palaikyti Ukrainos valstybę tiek, kiek reikės. Tai interviu „Amerikos balsui“ pareiškė JAV ambasadorė Ukrainoje Bridget A. Brink.

Pasak diplomatės, Ukrainos kariuomenės pergalė svarbi ne tik Ukrainai, bet ir visam Europos saugumui, taip pat svarbi Amerikai, nes Rusijos invazija į Ukrainą įvyko neturint tam jokio svaraus pagrindo ir visuomenė yra pasipiktinusi. Amerikai gyvybiškai svarbu užtikrinti taiką ir saugumą Europos žemyne, nes karo veiksmų Ukrainoje pasekmės išeina  toli už Ukrainos teritorijos ribų.

„Mes puikiai suprantame, kas pastatyta ant kortos“, – pabrėžė ambasadorė.

Diplomatė pažymėjo, kad viena iš jos užduočių, einant šias pareigas, yra suvaldyti milžinišką Amerikos karinės pagalbos kiekį, kuri dabar pristatoma į Ukrainą. Vašingtonas nori būti tikras, kad tiekiami ginklai padės Ukrainos kariuomenei pagerinti savo pozicijas mūšio lauke.

„Taip pat svarbu užtikrinti, kad pristatyta humanitarinė pagalba pasiektų galutinius gavėjus, ypač tuos, kurie gyvena konflikto zonoje“, – sakė pašnekovė.

 

Šią savaitę Pentagonas paskelbė, kad JAV pasiruošusi padidinti kelių paleidimo raketų sistemų tiekimą Ukrainai. Pirmosios keturios HIMARS sistemos artimiausiu metu jau turėtų būti fonto priešakyje.

Prieš tai JAV gynybos departamentas paskelbė, kad Vašingtonas pasiruošęs, kartu su partneriais, tiekti Ukrainai visą reikiamą ginkluotę Rusijai nugalėti.

 
 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(1)
(57)

Komentarai ()