[Žinios trumpai] Paskelbė itin svarbią Ukrainos pergalę: „Dar svarbiau nei Chersono užėmimas, tai leido išsaugoti visą valstybę!“  ()

Ketvirtadienį, birželio 16 d., Ukraina sugebėjo iškovoti svarbiausią karinę-politinę pergalę prieš Rusiją, kuri savo statusu ir reikšme yra laimėto mūšio dėl Kyjivo lygyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pergalė iškovota per Vokietijos, Prancūzijos ir Italijos lyderių vizitą Ukrainos sostinėje ir žymi bandymų priversti Ukrainą pasirašyti nepalankius susitarimus su Rusija atmetimą.

Tai socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė rusų politologas, Hadsono instituto (JAV) ekspertas Andrejus Piontkovskis.

Jo nuomone, lūžio taško sprendimas atsisakyti bandymų priversti Ukrainą pasiduoti yra toks reikšmingas, kad savo esme pranoksta artėjantį Ukrainos kariuomenės vykdomą Chersono išvadavimą.

„Birželio 16 dieną Ukraina iškovojo antrąją sisteminę karinę-politinę pergalę prieš Rusiją po mūšio dėl Kyjivo“, – akcentavo ekspertas, fiksuodamas svarbiausią sprendimo, priimto remiant trims įtakingiausioms Europos Sąjungos valstybėms, pobūdį.

 

Dieną prieš tai žiniasklaidoje pasirodė publikacijos apie pasklidusią informaciją apie galimą bandymą priversti Ukrainą pasirašyti taikos sutartį su Rusija, sutinkant su teritorinėmis nuolaidomis Maskvai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(61)
(0)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: