Antra armija pasaulyje? Tyrimo agentūra „iStories“ įvertino Rusijos nuostolius - jie baisūs, „tai neatkuriama ir nepakeičiama“  ()

Mažai tikėtina, kad artimiausiu metu Rusijos armija sugrįš į pilnas savo pajėgas po to, kai per keturis mėnesius trukusį karą Ukrainoje patyrė didelių karių ir karinės technikos nuostolių, pirmadienį pranešė tyrimo agentūra „iStories“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš Rusijai įsiveržus į Ukrainą vasario 24 d., šalies kariuomenė buvo įvertinta antra geriausia pasaulyje. Ekspertai teigia, kad dėl savo invazijos ir sukeltų Vakarų sankcijų Rusijos kariuomenė prarado tiek personalo ir įrangos, kad juos atstatyti prireiks ištisų metų.

„Rusijos karinė galia 2022 m. vasario 23 d. jau yra nepasiekiamas idealas. Tai neatkuriama ir nepakeičiama“, – „iStories“ sakė nepriklausomas karinis ekspertas Pavelas Luzinas.

Rusija nuo karo pradžios prarado 2–4% savo karinės gyvosios jėgos, pranešė „iStories“.

Ukrainoje žuvo arba buvo sužeista nuo 15 000 iki 33 000 Rusijos karių, rašė „iStories“, remdamasi britų ir ukrainiečių skaičiavimais.

„Kai matome skaičius, kad Rusija dabar turi daugiau nei 33 000 nepataisomų nuostolių, tai reiškia, kad maždaug pusė jų žuvo“, – sakė Luzinas.

Apytiksliai nuostoliai apima 581 generolą ir aukšto rango karininką, kuriems apmokyti reikia daugiau metų ir išteklių.

Rusijos gynybos ministerija paskutinį kartą oficialią žuvusiųjų skaičių Ukrainoje atnaujino kovo 25 d., kai pranešė apie 1 351 žuvusį karį.

 

Birželį Valstybės Dūmos deputatas Andrejus Kartopolovas pareiškė, kad šis skaičius nuo to laiko nebuvo atnaujintas, nes Rusija „beveik nustojo prarasti žmones“.

„iStories“ ataskaitoje taip pat buvo įvertinta, kad Rusija prarado 23–42% savo tankų ir iki 14% šarvuočių.

Ekspertai teigė, kad Rusijai prireiks ne vienerių metų, kol atkurs pajėgas dėl savo nuostolių, nes dėl sankcijų jų gamyboje naudojami vakarietiški komponentai ir technologijos yra uždrausti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(2)
(45)

Komentarai ()