Situacija kaista: po Rusijos naikintuvų atakos prieš MQ-9 „Reaper“ - JAV imasi pirmojo žingsnio  ()

Rusijos ambasadorius JAV buvo iškviestas į Valstybės departamentą dėl incidento su amerikiečių bepiločiu orlaiviu virš Juodosios jūros.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-15 Situacija kaista: po Rusijos naikintuvų atakos prieš MQ-9 „Reaper“ - JAV imasi pirmojo žingsnio  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juodosios jūros tarptautiniuose vandenyse skrido du Rusijos naikintuvai Su-27, kai vienas tyčia praskriejo priešais JAV droną MQ-9 „Reaper“ ir nutekino priešais jį kurą, tada šonu atsitrenkė į UAV propelerį.

Dėl provokacijos JAV dronas nukrito neutraliuose vandenyse. JAV oro pajėgos apkaltino Rusijos pilotą „neatsargiais, aplinkai nesaugiais ir neprofesionaliais veiksmais“. Maskva buvo raginama elgtis profesionaliai ir nekelti pavojaus savo žmonėms: abu lėktuvai galėjo sudužti. CNN žiniomis, Rusijos ambasadorius JAV jau buvo iškviestas į Valstybės departamentą paaiškinti, kas nutiko virš Juodosios jūros. Nacionalinio saugumo tarybos komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby sakė, kad prezidentas Joe Bidenas jau buvo informuotas apie šį incidentą.

Yra žinoma, jog per pastarąsias kelias savaites įvyko ir kitų perėmimų. Tačiau šis naujas epizodas yra unikalus, pasireiškęs Rusijos „nesaugiais“ veiksmais. Rusijos gynybos ministerija tvirtina, kad amerikietiškas dronas danguje buvo „išjungtais atsakikliais“ ir esą pažeidė oro sienas, nustatytas „specialiosios operacijos“ vykdymui. Kremlius esą informavo apie šiuos pokyčius, todėl mano, kad veikė pagal tarptautines normas.

 

Anot jų, Rusijos naikintuvai nenaudojo oro desanto ginklų, o JAV UAV esą nukrito į vandenį pats. CNN pažymi, kad nuo 2022 metų vasario 24 dienos tarp JAV ir Rusijos kariuomenės įvyko „pirmasis tiesioginis kontaktas“. Tikėtina, kad incidentas padidins tarp šalių įtampą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(8)
(19)

Komentarai ()