Rusai ne pirmą kartą numuša JAV karo orlaivius – kaip atrodė ankstesni tarpusavio susidūrimai  ()

Antradienį (kovo 14 d.) Rusijos naikintuvas Su-27 virš Juodosios jūros numušė Jungtinių Valstijų droną MQ-9 „Reaper“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-16 Rusai ne pirmą kartą numuša JAV karo orlaivius – kaip atrodė ankstesni tarpusavio susidūrimai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet susidūrimas Juodojoje jūroje nėra pirmoji jųdviejų akistata, buvo daug ir daug blogesnių incidentų. Pateikiame keletą blogiausių JAV ir Rusijos konfrontacijų pastaruoju metu.

JAV ir Rusijos konfliktai

Sovietų Sąjungos laikais Šaltojo karo metu, Kubos raketų krizės ir daugelio kitų krizių metu buvo pasiekta keletas branduolinio karo grėsmių. 1960 m. Franciso Gary Powerso pilotuoto šnipinėjimo lėktuvo U-2 numušimas yra garsiausias incidentas, sukėlęs didelę JAV gėdą.

2018 metų vasarį JAV kontingentas Sirijos rytuose susirėmė su į jų karinę bazę besisveržiančiomis pajėgomis, įskaitant Rusijos privačios karinės grupės „Wagner“ narius. Tačiau Maskva tuomet neigė savo samdinių grupuotės egzistavimą, bet taip pat pabrėžė, kad tarp JAV ir Rusijos egzistuoja ilgalaikė „konflikto linija“.

CNN teigimu, mūšis tarp jų buvo daugiausiai aukų pareikalavęs JAV pajėgų ir Rusijos kovotojų susidūrimas nuo Šaltojo karo pabaigos 1990-aisiais.

 

Kitas pavyzdys buvo Korėjos karas, kai JAV naikintuvų pilotai dalyvavo keliose oro kautynėse prieš sovietų MiG.

Vienas iš išslaptintų atvejų buvo sovietų Armėnijoje, kai 1958 m. buvo numuštas JAV šnipinėjimo lėktuvas C-130, žuvo 17 žmonių.

JAV taip pat pripažino, kad 1945–1977 m. vykdant tokias šnipinėjimo misijas buvo numušta daugiau nei 40 žvalgybinių lėktuvų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()