Sudaužė mitą apie super galingą Rusijos droną: kas nutiko su „Zala 421-16E2“  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos paneigė mitą apie rusų bepiločio orlaivio „Zala 421-16E2“ nepažeidžiamumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos numušė Rusijos žvalgybinį droną „Zala 421-16E2“ naudodamos radioelektronines kovos priemones. Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė 58-oji atskiroji motorizuotoji pėstininkų brigada, pavadinta etmono Ivano Vygovskio vardu.

Inžinerinės paramos grupei pavyko numušti priešo droną naudojant Ukrainos elektroninės kovos sistemą „Bukovel-AD“. Remiantis paskelbta nuotrauka, dronas išskleidė parašiutą ir saugiai nusileido viduryje miško, kur jį rado Ukrainos gynėjai. Šiuo metu ekspertai tiria įrenginį „Zala 421-16E2“ ir atminties kortelės turinį.

Rusijos Gazeta.ru duomenimis, Rusijos ginkluotosios pajėgos bepiločius orlaivius „Zala“ naudoja žvalgybai ir ugnies kontrolei, ypač Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos baterijoms aptikti ir naikinti. Tokie bepiločiai orlaiviai esą naudoja užšifruotus ryšio kanalus ir keičia valdymo tipą iš rankinio į autonominį, dėl to dronas tampa praktiškai nematomas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų radarams. Juos labai sunku aptikti ir sunaikinti.

 

Tačiau, 58-osios brigados duomenimis, „Zala 421-16E2“ buvo numuštas naudojant elektroninę kovos priemonę, o tai dar kartą atskleidžia mitą apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų technologinį pranašumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(3)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: