[ŽT] Numuštas MQ-9 „Reaper“ galėjo užfiksuoti kai ką, ko niekas neturėjo pamatyti  ()

Amerikietiškas bepilotis orlaivis galėjo atlikti Rusijos bazių, esančių į pietvakarius nuo Sevastopolio, optinę žvalgybą. Į įrenginio matymo lauką pateko ir Belbeko aerodromas, teigia žurnalistai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-17 [ŽT] Numuštas MQ-9 „Reaper“ galėjo užfiksuoti kai ką, ko niekas neturėjo pamatyti  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos naikintuvo Su-27 virš Juodosios jūros užpultas amerikiečių bepilotis lėktuvas MQ-9 „Reaper“ praskriejo netoli Rusijos armijos bazės Sevastopolyje. Apie tai kovo 16 d. pranešė „Defense Express“, remdamasis „Google Earth“ duomenų analize.

Greičiausiai kalbama apie vietovę į pietvakarius nuo Sevastopolio. Tai patvirtina Černorečenskio rezervuaro ir Krymo kalnų viršūnės matomos fone.

Dronas MQ-9 „Reaper“, anot ekspertų, priartėjo prie rusų bazės ir galėjo atlikti optinę žvalgybą. Į UAV matymo lauką pateko ne tik pagrindinė RF armijos karinio jūrų laivyno bazė, bet ir netoli Sevastopolio esančios oro bazės, įskaitant Belbeko aerodromą.

 

JAV kariuomenė teigė, kad MQ-9 „Reaper“ skrido neutralioje oro erdvėje – mažiausiai 22 km atstumu nuo pakrantės. Jei dronas kirstų sieną, tai būtų Ukrainos siena, pabrėžė autoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(3)
(83)

Komentarai ()