Skrydis atidėtas – kai kas nutiko su naujausiu JAV nematomu bombonešiu B-21 „Raider“  ()

JAV oro pajėgų vadovybė pranešė, kad pirmasis naujausio orlaivio skrydis buvo atidėtas keliems mėnesiams, o šiuo metu aparatas bandomas ant žemės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis naujausio slaptojo bombonešio B-21 „Raider“ skrydis įvyks keliais mėnesiais vėliau, nei tikėjosi JAV oro pajėgos. Tačiau oro pajėgų sekretorius Frankas Kendalas kovo 16 dieną pareiškė, kad pasiruošimas pirmajam orlaivio skrydžiui vyksta pagal tvarkaraštį. Apie tai praneša „Military Times“.

„Northrop Grumman“ atstovai, atsakydami į žurnalistų klausimą, patikslino, kad vis dar tikisi atlikti pirmąjį B-21 skrydį, atsižvelgdami į pasirengimą ir operatyvines galimybes.

„Programoje ir toliau pagrindinis dėmesys skiriamas sistemos brandai, gamybos pasirengimui, kad B-21 būtų geriausiai paruoštas pirmajam skrydžiui, ir veiksmingai skrydžio bandymo kampanijai, užtikrinančiai pradinį eksploatacinį pajėgumą“, – sakė „Northrop Grumman“.

Tuo tarpu stebėtojai pastebėjo, kad po to, kai B-21 buvo pristatytas visuomenei 2022 m. gruodžio 2 d., JAV oro pajėgos ir „Northrop Grumman“ niekada viešai nepaskelbė pirmojo šio bombonešio skrydžio datos. Taip pat atsisakė pranešti apie pirmojo orlaivio skrydžio vėlavimo priežastis. Kendalas teigė, kad vėlavimą lėmė oro pajėgų nustatytas vidinis tvarkaraštis ir nenurodė rimtesnių programos problemų.

 

Sekretorius pabrėžė, kad B-21 yra visiškai naujos konstrukcijos lėktuvas, todėl prieš pradedant jį gaminti reikėjo atlikti skrydžio bandymus.

Stebėtojai teigė, kad pirmasis B-21, kurio numeris 001, pastaraisiais mėnesiais buvo bandomas ant žemės, ruošiantis pirmajam skrydžiui Edvardso oro pajėgų bazėje Kalifornijoje, kur oro pajėgos atliks tolesnius skrydžio bandymus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: