[ŽT] Tai ką padarė Lenkija, bijojo visas pasaulis: skelbiama JAV reakcija  ()

Baltieji rūmai atsisakė pateikti Lenkijos sprendimo vertinimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-17 [ŽT] Tai ką padarė Lenkija, bijojo visas pasaulis: skelbiama JAV reakcija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Baltųjų rūmų, Lenkijos sprendimas siųsti į Ukrainą naikintuvus MiG-29 yra „suverenus sprendimas“ ir neskatina JAV prezidento Joe Bideno siųsti į Kyjivą amerikiečių lėktuvus F-16.

Kaip skelbia CNN, JAV Nacionalinio saugumo tarybos pareigūnas Johnas Kirby teigė, kad Lenkijos įsipareigojimas atsiųsti keturis lėktuvus, išskiriantis šalį iš kitų NATO partnerių, nekeičia JAV pozicijos.

„Tai nekeičia mūsų nuostatos dėl F-16. Tai yra suverenūs bet kurios šalies sprendimai, ir mes gerbiame šiuos suverenius sprendimus... Jos gali nuspręsti ne tik tai, ką duos, bet ir kaip tą apibūdins“, - sakė jis.

Tuo pat metu J. Kirby atsisakė komentuoti Lenkijos sprendimą. Anot jo, JAV neturi teisės jo charakterizuoti.

Varšuva paskelbė, kad artimiausiomis dienomis perduos Ukrainai naikintuvus MiG-29. Lenkija tapo pirmąja šalimi, pažadėjusia Ukrainai pristatyti lėktuvus. Vėliau prisijungė Slovakija, kuri taip pat turi perduoti MiG-29.

 

JAV, Didžioji Britanija ir kitos šalys iki šiol atsisakė perduoti lėktuvus Ukrainai. Visų pirma JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad Kyjivui dar nereikia orlaivių. Tuo pat metu Kongresas ketina ir toliau daryti spaudimą J. Bideno administracijai dėl naikintuvų perdavimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(360)
(10)
(350)

Komentarai ()