Situacija Bachmute artėja prie kulminacijos - ISW skelbia, ką daro „Wagner“  ()

Rusijos pajėgos Bachmute dabar pasiekia tik nedidelę taktinę naudą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos Bachmute daro nedidelę pažangą, o „Wagner“ puolimas greičiausiai pasieks kulminaciją, teigiama Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Analitikai mano, kad Rusijos pajėgos Bachmute dabar pasiekia tik nedidelę taktinę naudą.

ISW taip pat cituoja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovą Serhijų Čerevatijų, kuris sakė, kad Bachmuto srityje per pastarąją dieną Rusijos armija bandė atakuoti 42 kartus.

„Santykinai lėtas Rusijos atakų tempas Bachmute ir aplink jį kovo 16 d., kartu su palyginti nedideliu Rusijos pretenzijų dėl teritorijos pažangos ar užėmimo skaičiumi, patvirtina kovo 15 d. ISW vertinimą, kad „Wagner“ puolimas Bachmute greičiausiai artėja prie kulminacijos“, – rašo instituto ekspertai.

Teigiama, kad Rusijos Federacija tęsia ribotą puolimą vakarinėje Donecko srities dalyje, netoli Vuhledaro miesto, esančio už 30 km nuo Donecko. Tačiau, anot analitikų, naujas didelis puolimas šiame sektoriuje artimiausiu metu mažai tikėtinas.

 

„ISW jau anksčiau kalbėjo apie itin apgailėtiną Rusijos pajėgų, veikiančių netoli Vuhledaro, būklę ir labai mažai tikėtina, kad smarkiai nukentėję Rytų karinės apygardos jūrų pėstininkai ir daliniai, kurie dabar yra Donecko srities vakaruose, sugebės artimiausiu metu čia atnaujinti puolamąsias operacijas“, – rašo Karo studijų institutas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(3)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: