T-90M tankuose rasta įranga su FSB žymomis: kas tai?  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad ryšių įranga naujuose Rusijos tankuose greičiausiai tinkamai neveikia.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-17 T-90M tankuose rasta įranga su FSB žymomis: kas tai?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos tankai T-90M yra aprūpinti įranga, pažymėta raidėmis FSB. Tai rodo, kad specialiosios tarnybos nepasitiki Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadovybe, mano Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo atstovas vyresnysis leitenantas Andrijus Rudykas.

Pasak jo, tokių žymių buvo ne tik ant įrenginių korpusų, bet net ant atskirų lustų. Iš pradžių buvo manoma, kad FSB atlieka tam tikrą įrangos patikrinimą. Tačiau tada paaiškėjo, kad įranga nebuvo tinkama įslaptintai informacijai perduoti.

Rudykas taip pat pažymėjo, kad toks ženklinimas turi politinį tikslą. FSB nepasitiki Rusijos karine vadovybe. Tačiau ryšių įranga rusų tankuose neveikia.

„Ilgą laiką mūsų centro specialistai aiškinosi, kodėl rusai turi susisiekimo problemų vairuodami mašinas mūšio lauke. Tačiau problema pasirodė labai paprasta: jų įranga neatlaiko drėgmės“, - sakė Rudykas.

 

Anot jo, įranga sugeria drėgmę, todėl atsiranda metalo korozija, vyksta trumpieji jungimai. Ištirti radijo aparatai, paimti iš tankų T-90M, buvo pagaminti 2017-2018 metais, tačiau atrodė daug senesni - tarsi iš 1970-ųjų. Jų vidus buvo pasidengęs rūdimis, dėl kurių radijo įranga tinkamai neveikė ir ukrainiečiai tai pastebėdavo.

(66)
(0)
(66)

Komentarai ()