Seka Lenkijos pėdomis – Slovakija patvirtino lėktuvų MiG-29 tiekimą Ukrainai, skelbiama kiek jų suteiks  ()

Ministro pirmininko Eduardo Hegerio teigimu, Slovakija suinteresuota stiprinti Kijevo stiprybę, todėl ir toliau teiks ukrainiečiams visokeriopą pagalbą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-17 Seka Lenkijos pėdomis – Slovakija patvirtino lėktuvų MiG-29 tiekimą Ukrainai, skelbiama kiek jų suteiks  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gaus 13 sovietų naikintuvų MiG-29 iš Slovakijos oro pajėgų. Apie tai kovo 17 dieną socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Slovakijos vyriausybės vadovas Eduardas Hegeris.

Įraše jis pažymėjo, kad valdžia pažadėjo padaryti viską, kas įmanoma, kad aprūpintų Ukrainą ginkluote. Pagrindinis tikslas – sustiprinti Ukrainos ir visos Europos gebėjimą apsiginti nuo Rusijos agresijos. Parama bus tęsiama, o Ukrainos oro pajėgos galės tikėtis kovinių orlaivių tiekimo.

 

Kaip rašo leidinys „Dennikn“, Generalinio štabo viršininkas Danielis Zmeko pažymėjo, kad MiG-29 aprūpinimas jokiu būdu nekels grėsmės šalies gynybai, nes Slovakijos kariuomenė šiuo metu visai nenaudoja šių karinių orlaivių.

Taip pat kalbama apie oro gynybos sistemų „Kub“ perdavimą.

Šalis naikintuvus MiG-29 iš Rusijos Federacijos gavo 1994–1996 metais už skolas. Buvo pristatyti tuo metu moderniausi MiG-29S.

 

Anksčiau Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda patvirtino apie 4 naikintuvų MiG-29 suteikimą Ukrainai. Dudos teigimu, lėktuvai vis dar naudojami Lenkijos oro gynybos sistemoje. Kaip pakaitalą Lenkijos oro pajėgos ketina gauti lengvuosius Pietų Korėjos naikintuvus FA-50, taip pat 5 kartos naikintuvus F-35.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()