Ką Ukraina darys su Kryme esančiais rusais? Podoliakas skelbia atsakymą  ()

Niekas neabejoja, kad Krymas anksčiau ar vėliau vėl taps Ukrainos dalimi. Kartu Ukrainos prezidento kanceliarijos atstovas pasakė, kaip Kijevas elgsis išlaisvinęs pusiasalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjo Michailo Podoliako žodžių aišku, kad pusiasalis visiškai grįš į Ukrainos sudėtį. Tai jis pasakė nacionalinio telemaratono eteryje sekmadienį, informuoja 24 kanalas.

Kaip pažymėjo Podoliakas, Prezidento kanceliarijoje buvo sudaryta darbo grupė dėl Krymo. Be to, prezidento įgaliotinė Tamila Taševa ir visa Okupuotų teritorijų reintegracijos ministerija rengia pusiasalio plėtros po jo išlaisvinimo koncepciją.

„Žinoma, yra pasiūlymų, kaip turėtų būti organizuojama valdžios vertikalė, ką darysime su kolaborantais. Nepamirškite, kad per aštuonerius metus Rusija ten įkišo daug savo žmonių... Jei jie nespės išvažiuoti, juos reikia išsiųsti į tolimąjį Sibirą“, - sakė Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas.

Jis pareiškė, kad po 2014 m. į pusiasalį atvykusių rusų reikės atsikratyti. „Viskas, ką Rusija ten padarė: sukūrė nekilnojamojo turto registrus, pasisavino įmones, įsteigė kažkokias atskiras valdžios institucijas... Tai turės būti atsukta atgal. Tai didelė darbo apimtis“, - pabrėžė Podoliakas.

 

Podoliakas pabrėžė, kad po Ukrainos pergalės rusų, kurie bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn, sąrašas plėsis. Niekas negalės pasislėpti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(363)
(8)
(355)

Komentarai ()

Susijusios žymos: