To dar nebuvo! Pirmą kartą saulės baterijos bus paklotos tarp bėgių: kiek galima gauti elektros (Video)  (1)

Projektas kainuos 437 000 USD ir ateityje gali būti įgyvendintas daugelyje šalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saulės baterijos reikalauja daug vietos, jei nekalbame apie namų stogus, tačiau startuolis „Sun-Ways“ realioje infrastruktūroje rado dar vieną neįprastą saulės panelių montavimo vietą, rašo „Interesting Engineering“. Paneles projekto autoriai nori montuoti tarp geležinkelio bėgių.

Specialus mechanizmas, judantis palei bėgius, tarp jų sukrauna ir tvirtina saulės baterijas, taip užpildydamas nenaudojamą erdvę. Pagal autorių planą šios panelės gamins elektros energiją stotims, semaforams, iškaboms ir kitiems infrastruktūros objektams.

 

Startuolis pradeda bandomąjį projektą vakariniame viešajame Šveicarijos geležinkelyje, kuris kainuos apie 437 000 USD. Projektas bus bandomas 2 metus ir tikimasi, kad per dieną bus pagaminama apie 30 kWh elektros energijos. Šveicarijos geležinkelių tinklo bendras ilgis yra 5317 km, o teoriškai jis gali būti padengtas saulės baterijomis. Šiuo atveju „Sun-Ways“ inžinieriai skaičiuoja, kad šalies geležinkeliai galėtų pagaminti 1 TWh saulės energijos per metus arba apie 2 % viso Šveicarijos elektros poreikio.

 

Projekto autoriai pastebi, kad jų idėja turi didžiulių privalumų: nereikia statyti papildomų statinių ar gauti statybos leidimų. Paneles taip pat lengva išardyti ir prireikus perkelti.

Startuolis tikisi išplėsti savo projektą į kitas šalis ir žemynus, pavyzdžiui, Afriką ir Aziją, kur yra didelis saulės energijos panaudojimo potencialas. Saulės „kilimas“ gali tapti nauju būdu padidinti geležinkelių transporto efektyvumą ir tvarumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(4)
(6)

Komentarai (1)