Kremliuje įsakyta skubiai atsikratyti „pavojingų“ telefonų: kas nutiko?  ()

Rusijos prezidento administracijos darbuotojams nurodyta greitai atsikratyti „pavojingų iPhone“ telefonų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pareigūnams iš regioninių vidaus politinių blokų taip pat nurodyta atsikratyti amerikietiškų įrenginių. Rusija kovoja su „šnipinėjimo grėsme“, todėl prezidento administracijos nariai gavo nurodymus atsikratyti savo „iPhone“. Terminas – iki kovo pabaigos. Apie naujas priemones „Kommersant“ pranešė keli Kremliaus šaltiniai.

Pareigūnai įsitikinę, kad šie įrenginiai yra labiau pažeidžiami programišių atakų ir šnipinėjimo, todėl jie turėtų pereiti prie kitų prekės ženklų ir operacinių sistemų išmaniųjų telefonų, o „iPhone“ išmesti arba atiduoti vaikams. Be to, prezidento administracija savo darbuotojams net nupirks naujų „saugių“ telefonų, kad jiems būtų lengviau atsisakyti amerikietiškų technologijų. Netrukus „iPhone“ telefonai bus uždrausti ir šalies administracijų vidaus politikoje dalyvaujantiems pareigūnams.

 

Vienas iš pašnekovų taip pat priduria, kad vietoj „Apple“ technologijų prezidento administracijos darbuotojams patariama pirkti telefonus su „Android“ operacinėmis sistemomis, jų kiniškais atitikmenimis arba Rusijos „Rostelekomo“ dukterinės įmonės „Aurora“ telefonus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(4)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: