JAV ruošiasi karui – skelbia apie super radarą nuo Rusijos ir Kinijos balistinių raketų  ()

Radarai reikalingi apsisaugoti nuo Kinijos, Rusijos, Irano ir Šiaurės Korėjos keliamų grėsmių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„InDyne Inc.“ pasirašė ilgalaikę sutartį su Pentagonu dėl balistinių raketų ir priešo kosminių objektų aptikimo ir sekimo radarų kūrimo ir tiekimo, praneša „Military Aerospace Electronics“.

Šie radarai veiks nuo 1 iki 2 GHz dažnių diapazone ir pasižymės didele raiška bei tikslumu. Jie galės sekti raketų paleidimo, skrydžio ir kritimo trajektorijas, taip pat nustatyti raketų kovinių galvučių tipus ir charakteristikas. Be to, jie bus naudojami palydovams ir kitiems Žemės orbitoje skriejantiems erdvėlaiviams stebėti.

Pagal sutarties sąlygas „InDyne Inc.“ Aliaskoje, Havajuose ir Kvadžaleine (Maršalo salose) dislokuos tris naujos kartos radarų (NGR) kietojo kūno fazinio masyvo radarų sistemas. Radarai pakeis esamus stacionarius arba nešiojamus AN/TPY-2 radarus, veikiančius X dažnių juostoje.

NGR radarai yra JAV priešraketinės gynybos sistemos dalis, kurios tikslas – apsaugoti šalį nuo Kinijos, Rusijos, Irano ir Šiaurės Korėjos keliamų grėsmių. Šios šalys turi arba kuria vidutinio nuotolio ir ilgo nuotolio balistines raketas, galinčias nešti branduolines galvutes. NGR radarai turėtų pagerinti tokių raketų aptikimą ir perėmimą.

Šiuo metu JAV naudoja keletą balistinių raketų aptikimo sistemų. Pagrindinė yra SSPARS – moderni sistema su fazinėmis kietojo kūno antenomis, veikianti UHF dažnių juostoje ir susidedanti iš penkių stočių visame pasaulyje.

 

Taip pat naudojama PAVE PAWS sistema – senesnis modelis su dviem stotimis JAV, kuri taip pat veikia UHF dažnių juostoje ir skirta apsaugoti Šiaurės Ameriką nuo karinių jūrų pajėgų ir tarpžemyninių raketų. Be to, JAV vis dar nenutraukė senos, bet vis dar naudingos BMEWS radarų sistemos – ją sudaro trys stotys JAV, JK ir Grenlandijoje, veikiančios VHF dažnių juostoje ir galinčios aptikti raketų paleidimus dideliais atstumais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()