Viskas, ką reikia žinoti apie „Leopard 1“ ir „Leopard 2“ tankus: ka gali Vokietijos monstrai  ()

Pasaulis ir toliau stebi įvykius Ukrainoje ir aktyviai pildo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų arsenalą. Į Ukrainą jau keliauja Vokietijos siunčiami ginklai ir jie reikšmingai sustiprins šalies pastangas apsiginti nuo daugiau nei metus besitęsiančios Rusijos invazijos, 24tv.ua teigia Ivanas Maguriakas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ivanas Maguriakas 24tv.ua portale apibendrino Vokietijos siunčiamus ginklus ir tai, kaip jie padės Ukrainai.

„Leopard“ buvo pirmieji serijinės gamybos tankai, Vokietijoje sukurti po Antrojo pasaulinio karo 1965 m. „Leopard 1“ tapo pirmuoju Vokietijos pagrindiniu kovos tanku. 1979 m. Vokietijoje pasirodė patobulintas „Leopard 2“ tankas. Aišku, būta daug „Leopard 2“ versijų, iš kurių „Leopard 2A4“ yra pati populiariausia.

Tarptautinė tankų koalicija, suformuota po to, kai Vokietija uždegė žalią šviesą savo tankų tiekimui, Ukrainai pateikia 2 „Leopard 2“ modifikacijas – 2A4 ir 2A6. Vokietiją jau pasiekė bent 22 „Leopard 2A4“ tankai. Ukraina iš Vokietijos taip pat gaus bent šimtą „Leopard 1A5“ tankų, kurie yra senesni, naudoja kitokį ginklą, bet vis tiek yra labai pajėgūs.

„Leopard 2A4“ geresnis už daugelį

 

55 tonas sveriantis pagrindinis kovos tankas „Leopard 2A4“ masiškai gaminamas nuo 1985 metų. Jis turi lygiavamzdį 120 mm pabūką, naudojantį standartinę NATO tankų amuniciją. Tai yra, „Leopard 2“ gali dalintis sviediniais su M1 „Abrams“, „Leclerc“, „C1 Ariete“ ir netgi Pietų Korėjos bei Japonijos tankais. „Leopard 2“ taip pat turi du 7,62 mm kalibro kulkosvaidžius. Jo įgulą sudaro 4 žmonės.

 

Didžiausias „Leopard 2“ greitis – 68 kilometrai per valandą, jis yra manevringas. „Leopard 2“ gali visiškai apsisukti greičiau nei per 10 sekundžių. Be to, atbulinės eigos greitis yra gana didelis – iki 31 kilometro per valandą. Be to, „Leopard 2“ gali įveikti 1,2 metro gylio vandens kliūtis, įveikti 1,1 metro aukščio kliūtis ir pervažiuoti per 3 metrų pločio apkasus.

Rimtas sovietų tankų konkurentas - „Leopard 1A5“

„Leopard 1A5“ pasirodė 1987 m. Tai yra, 2 metais vėliau nei pasirodė „Leopard 2A4“

„Leopard 1A5“ yra daug lengvesnis - sveria 42,2 tonas. Dėja, taip yra dėl ponesnių šarvų. Tiesa, „Leopard 1A5“  turi ir ne tokį galingą variklį, todėl pasiekia maksimalų 62 km/val. greitį.

 

„Leopard 1A5“  turi 105 mm graižtvinį ginklą. Tiesa, naudojama modernesnė ugnies kontrolės sistema iš „Leopard 2“. „Leopard 1A5“ irgi turi 4 žmonių įgulą.

„Leopard 1A5“ nėra toks senas kaip daugeliui atrodo. Tai - naujesnis tanko tipas nei daug rusų naudojamų T-72 ar, juo labiau, T-62. Tiesa, įdomu, kaip šie tankai bus atnaujinti prieš keliaudami į Ukrainą. Papildomos šarvų plokštės būtų naudingas priedas, bet kažin, ar tai leidžia varikliai.

(48)
(0)
(48)

Komentarai ()