[ŽT] „Mes nesame idiotai“. Taivanas skelbia kietą pareiškimą apie Rusiją ir Kiniją  ()

Taivano užsienio reikalų ministras Josephas Wu sukritikavo Kinijos bandymus prisistatyti „taikdare“, siekiant užbaigti karą Ukrainoje, tačiau „grasina karu“ Taipėjui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša Censor.NET remdamasis RBC-Ukraina.

„Kinija grasina karu Taivanui ir kitoms šalims, tačiau nori pasiūlyti „taikos planą“ Rusijai, kuri pradėjo karą prieš Ukrainą. Mes nesame idiotai. Ar jūs norite taikos? Abu autokratai turi nedelsiant nutraukti savo grasinimus, agresiją ir ekspansionizmą“, - sakė Josephas Wu.

Savo pareiškime jis aiškiai turi omenyje Kinijos vadovą Xi Jinpingą ir Rusijos diktatorių Vladimirą Putiną, nes Xi suplanavo trijų dienų kelionę į Maskvą, kurią Pekinas taip pat vadina „taikos kelione“.

 

Valdančioji Kinijos komunistų partija niekada nekontroliavo Taivano, tačiau turi teritorinių pretenzijų į šią salą ir nori ją kontroliuoti. Pekinas net neatmetė galimybės kariniu būdu perimti Taivaną ir didina karinį spaudimą salai, reguliariai siųsdamas lėktuvus ir karinius laivus per Taivano sąsiaurio vidurinę liniją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(1)
(84)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: