To dar nebuvo! Skelbiama, kokius tankus Rusija siunčia į Ukrainą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

P69 2023-03-22 17:45
Realiai tiesiog bando sukrapštyti likučius kurie dar veikia. Tai reiškia, kad Rusios kariuomenei šakias jau. Galima sakyti, kad protinga atsikratyti tuom ką galima kare, bet tai taip pat reiškia, kad T-72 ir modernesnių kiekis jau apmažęs jeigu jau net tokius traukia.
HardAxe 2023-03-23 00:47
nu bet tankas visgi yra tankas. 2000 tankų čia per visą fronto liniją gali sustatyt kas 200m po tanką. Kažką šaudys, nuo paprastesnės ginkluotės apgins, o tiek sunaikinti vien amunicijos kiek reikės
mindaugas.vaitiekūnas 2023-03-23 07:28
Aš čia podcast'ą tokį klausiau apie Rusijos armijos modernizavimą. Nebepamenu dabar skaičių, bet buvo stipriai sumažintas profesionalių karių skaičius, kitaip sakant daug specialistų buvo atleista iš darbo. Ir tada pagalvojau: tie žmonės dar gyvi ir kai kurie dar gali būti pakankamai geros formos. Ko išsigandau, kad Rusija nebūtų gudresnė negu kad mums atrodo: kas jeigu ji alina Ukrainą aukodama alkoholikus mobilizuotojus, o kai ateis laikas, prie karo prisijungs profesionalai. Na duok dieve to nebūtų... https://www.youtube.com/watch?v=JNp_CLb5jyA
Dannas3 2023-03-23 10:01
Pilnai gali but, tik ne alkoholikus, o kalinius. Cia jiem win win gaunasi Nereika islaikyt kalejimu. Plius dar vercia naudot vakaru amunicija ant sitos mesos. Greitai pamatysim kaip yra istikruju. Nors kad laizo mikei pukuotukui subine, tikrai ne is gero gyvenimo.
Kirtiklis 2023-03-24 13:52
Ir stebuklingai kažkur tuno 500k profu su šiuolaikiška iranga, fiziškai ir psichologiškai pasirengę pulti su Armatom , su57 ir kitais stebuklingais ginklais. Lyg karas dabar nieko nekainuoja Rusams - nei logistika, pinigai amunicija ir viskas. O Ukrainai - laikas padeda gauti technikos ir apmokyti karius. Deja , čia viskas ka jie gali. Ir ačiū Dievui kad tik tiek.
kestutisz 2023-03-24 16:08
Sustatyt neužtenka, jis turi judėt, turi šaudyt kažkuom ir iš kažko (vamzdis turi būti idealios būklės). Dar į vidų pasodint kažką reikia. Net iki fronto tanką kažkaip reikia atvežt, tipinė artilerija vos ne dešimt kartų viršija tipinio tanko range. Patys rusai turėjo sukūrę filmą pusiau parodiją (Obitaemyy ostrov. Skhvatka*) to ką jie dabar bando daryt, gal pagal tai ir bando, bet taip tiesiog neveikia. * https://i.imgur.com/asx9NfE.png
Sausis 2023-03-24 16:58
Metai laiko šitam podcast'ui. Daug kas, kas čia kalbama yra išdaužyta, dauguma profesionalų išskersta mūšio lauke. Jie gali paruošt naujų ir technikos prisigamint naujos gali, bet tikrai ne kokį pusę milijono ir tikrai negreitai. Technikos jie gal ir gali prisigamint, bet profesionalaus kario greit neparuoši. Šiaip dėl technikos, man baisu kad jie kur nors urale jau gerokai prištampavę tų Armatų su kiniška elektronika. Galbūt dėl to ir nebesislenka, nes meta visa flamą su visokiais bomžais ir atsilikėliais, kol nauji kariai su nauja technika atvyks. Pamatysim, bet jiems reikia laiko, o jie jo neturi. O be to, kalbam tik apie žemės techniką, o apie jų orą išvis, vargo vakarienė. Tie pusgalviai taip ir neišmoko sąveikos tarp žemės ir oro, dėl to bele kiek lakūnų prarado ir techniko, ko viso ko išvis niekada neatstatys. Todėl per daug nesigazdinčiau, nebent Kinija stotų į karą arba branduolinis ginklas būtų panaudotas.
punktyras 2023-03-24 17:52
Ir kuo branduolinis ginklas padėtų? Tiesmukai yra pasakyta, kad po jo panaudojimo sektų skaudus atsakomasis nebranduolinis smūgis visai Rusijos kariuomenei Ukrainoje ir laivynui Juodojoje jūroje.
HardAxe 2023-03-24 18:22
tai šaudyt iš stovinčio tanko kaži ar reikia daug mokslo. Imho daugiausia mokslo skirriama formacijai, taktikai ir t.t. Pastatytų kaip įtvirtintą patranką ir tiek. Padėtų pagrinde tiek, kad dronas granatom tanko neužmėtys, pėstyninkai nesušaudys. Norint sunaikinti jau reikia kažkokio planavimo, logistikos, ginklo. O šita maža problema * 2000 tampa jau kiek didesnė bėda. Nieko labai gero neišeitų, bet vietoj kalėjimo patrankų mėsos išeitų patrankų mėsa ginkluota tanku.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-03-24 18:29
RU armijoje yra ~1.5mln. karių. Arba bent jau turėtų būti pagal pateikiamus duomenis. https://www.macrotrends.net/countries/R ... -army-size Tai čia dar nereikėtų nuvertinti situacijos su Rusija - jie gali specialiai mesti į frontą kalinius ir mobilizuotosius ir tik tam, kad nusilpnintų Ukrainą. Todėl labai svarbu remti UA, ypač moderniais ginklais, nes pas anuos "mėsos" dar ilgam užteks.
immortallt 2023-03-24 19:52
1,5 milijono apėmė ir bulvių skutėjus, ir išsigalvotus personažus, kurių algą vadai susirenka. Armatų slapta prisigaminę/prisigamins, kai net ladų nebepasigamina Mhm. Laukia kol šalis subankrutuos, tada atvarys. Tik slapta niekaip jie neatvarys. Ne šiais laikais. Paruošti profesionalius karius, kai karas ruskyne parodė, kad net dešimtmečius ruošti jie nebuvo pasiruošę kariauti Pinigų neturi, kinai irgi nedraugai, dujų net nepasirašė tiekimo už mažesnę kainą nei ES gaudavo gerais laikais (ruskiams šiaip vis tiek ne kažką pelno būtų likę per 30 metų periodą. Tuo tarpu ukrainiečių kariuos ruošia NATO bazėse vakaruose, gauna is galingesnius ir modernesnius ginklus, ir ekonomikos vis daugiau atgaivina.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-03-24 22:28
Aš tą suprantu. Tik ir ten nėra visiški idiotai, kaip kad t.lt bando kartais parodyti. Tas pats Wagner nesiunčia savo geriausių karių į prišakines linijas - saugo juos. Artilerijos sviediniams gaminti daug išmanumo nereikia. Bukiems dronams gaminti irgi neprireiks vakarietiškų technologijų. Fabrikui pastatyti ir paleisti gamybą tuo "rusišku stiliumi" užtektų paprasčiausių studentų ir vieno kito senio su lazda. O jei ten kokio mandresnio įrenginio trūksta, tai neabejoju ras viename iš tų Rusijos rinką palikusių fabrikų. Visa esmė yra organizuotume. Ir belieka džiaugtis, kad jie nesugeba su tuo susitvarkyti, nes viskas, ką paskutiniu metu darė, tai gėrė, mokėsi vogti ir paklusti "vyresniam girtuokliui".
kestutisz 2023-03-24 22:46
Tankas kaip patranka - prasta mintis išvis, jis tos rolės net netraukia. WWII laikų D1 mažiausiai dvigubai toliau gali šaut nei geriausias dabartinis tankas, ir kalibras didesnis, ir čmobikus įkinkei ir perstūmė. Tad realiai - na tik dronų operatorių apgavimui, masalas. Dar ukrainiečiai pirmą savaitę Kijevo gynybai nuo postamentų už barikadų T-34 pamenu tam perstatinėjo. Bet ir tai - tanką atitemt į tokį frontą ir pastatyt per 2 km iki planuojamo taikinio tai wow operacija. Na atsiveža jie sąstatą tokių per HIMARS atstumą - na už 70km ir toliau rimtas klausimas - ar bandyti formuoti koloną (ir iš iš karto sulaukti generalinio štabo artilerijos dėmesio), ar po vieną kažkaip slapta davežinėt (bet tada jie situacijos neikaip nekeičia). Kad pats davažiuotų... - na būna stebuklų...
mindaugas.vaitiekūnas 2023-03-24 23:08
Tai ką jie tik kaip "paukščių baidyklės" tinkami naudot?
kestutisz 2023-03-24 23:17
Kad gali kažkiek iššaut - neabejoju. Kad gali davažiuot patys iki tos vietos iš kurios jau galės šaudyt - abejoju. Gal net labiau tikiu kad visus tuos sąstatus suveš į Krymo pliažus ir užbetonuos kaip DOT'us (labai harmoniškai atrodys prie tų pačių išraustų pliažų). Mėgdavau pažiūrėt rusiškus jutubus kur chebra prikėlinėja va tokius "iš konservacijos" ištrauktus aparatus (na ten BTR'ai, ATL'ai ir pan) - nuostabus daiktas, veikia ir po dešimtmečių stovėjimo (važiuoja be dalies cilindrų, ant vandens vietoj tepalų, viela vietoj saugiklių ir pan.), tik na neilgai - į duris netrukus pabeldžia kapitalinis remontas :)
Hmz 2023-03-25 11:21
O kodėl lygini D1 su dabartiniais tankais, jei kalba eina apie T-55? D1 haubicos maksimalus šūvio nuotolis 12.4 km, T-55 patrankos D-10 - 14.6 Apskritai tankų pabūklų šaudymo nuotolis priklauso nuo sviedinio - subkalibriniai penetratoriai (APDS ir pan) lekia trumpesnį nuotolį, nei fugasiniai/skeveldriniai sviediniai, ypač base-bleedai.
kestutisz 2023-03-25 17:43
Tai, kad ir dabatinio tanko, tarkim to paties Leopard 2 - ar ne 6km max. Na taip, jį gal galima panaudto šaudymui balistine trajektorija ir toliau, bet tai yra baisiai neefektyvus brangios technikos naudojimas. Tam yra haubicos. Tankas visada buvo artimai kovai su lygiai taip pat šarvuota technika, bet čia kai visiškai skiriasi klasės tai jau ir kalba nebeina.