To dar nebuvo! Skelbiama, kokius tankus Rusija siunčia į Ukrainą (Video)  (17)

T-54 buvo sukurtas Antrojo pasaulinio karo metu, atsižvelgiant į poreikį atremti vokiečių Pz.V „Panther“ ir Pz.VI „Tiger“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje pastebėti tankai T-54 ir T-55 ištraukti iš šarvuotos technikos sandėliavimo bazės Tolimuosiuose Rytuose, kurie geležinkeliu buvo siunčiami į vakarus. Mašinos buvo išvežtos iš 1295-osios centrinės tankų rezervo ir saugyklos bazės, iš kurios buvo paimti ir T-62.

Atitinkamas nuotraukas paskelbė „Conflict Intelligence Team“ bendruomenė ir tai pirmas kartas, kai pastebimas tokių mašinų kaip T-54 ir T-55 dekonservavimo procesas. Vėliau pasirodė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota mažiausiai 14 tankų.

Pagal paskelbtas nuotraukas kalbama apie visą ešeloną šių tankų ir ne tik vieną T-54 ar T-55 versiją, o skirtingus modelius ir net vidines versijas, gamintas skirtingais metais. Tai yra, buvo išimti tankai, kurių būklė tiesiog geriausia. Ir pažymėtina, kad pagal turimą informaciją Rusijos Federacijos sąvartynuose T-54/55 tankų gali būti iki 2800 vienetų. T-54/55 gaminti nuo 1948 metų.

 

Žinoma, galima ilgai ginčytis, kad tankas mūšio lauke lieka tanku, kad apie 50-uosius pagamintas T-54 vis dar yra kovinė transporto priemonė. Tačiau šioje situacijoje bus daug įdomiau pamatyti, kaip Rusijos Federacija savo auditorijai pristatys ne tik T-62, bet ir T-54 pasirodymą „antrosios pasaulio armijos“ gretose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(2)
(65)

Komentarai (17)