Puiki naujiena! Šiaurės Makedonija į Ukrainą siunčia „Su-25“ naikintuvus ir dar daugiau dovanų  ()

Šiaurės Makedonija Ukrainai perduos net keturis šturmo lėktuvus „Su-25“. Tiesa, kovos veiksmuose jie greičiausiai nedalyvaus. Bet Šiaurės Makedonija Ukrainos gynėjams ruošia ir daugiau dovanų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Makedonijos gynybos ministrė Slavjanka Petrovska kovo 14 dieną paskelbė apie keturių „Su-25“ perdavimą Ukrainai. Tiesa, tie atakos lėktuvai nėra tinkami skrydžiams, todėl greičiausiai bus išmontuoti atsarginėms dalims. Šiaurės Makedonijos vyriausybė paskelbė apie naują karinės paramos paketą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Ministrė Petrovska sakė, kad ukrainiečiai jau gavo tris vienviečius „Su-25“ ir vieną dvivietį „Su-25UB“. Atakos lėktuvai nėra tinkami skrydžiams, todėl taps atsarginėmis dalimis. „Su-25“ yra labai svarbus lėktuvas Ukrainai, nes jis teikia artimą paramą pėstininkams.

Bet Šiaurės Makedonija Ukrainai perdavė ne tik keturis „Su-25“ - pranešta, kad į Ukrainą taip pat iškeliavo „pėstininkų ginklai ir amunicija, artilerijos įranga, pagrindiniai kovos tankai, prieštankinės ir priešlėktuvinės ginklų sistemos, taip pat įranga ir amunicija karo aviacijai“.

 

Be to, pranešama, kad kovo 14 dieną vykusiame posėdyje buvo priimtas naujas karinės pagalbos Ukrainai paketas, tačiau ministrė atsisakė atskleisti jo turinio detales. Vietos žiniasklaida rašo, kad ukrainiečiai iš Šiaurės Makedonijos prašo 12 sraigtasparnių „Mi-24“ ir tas prašymas vertinamas. „Mi-24“ yra didelis kovinis sraigtasparnis, galintis šaudyti įvairiais ginklais.

(61)
(1)
(60)

Komentarai ()