Iš FSB panosės pabėgo geriausi Rusijos gydytojai: neįtikėtina, kokią stulbinamą operaciją atliko milijardierius (Video)  ()

Specialiu užsakomuoju reisu iš Rusijos pabėgo mažiausiai 250 gydytojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 m. rugsėjį dėl mobilizacijos grėsmės, specialiu užsakomuoju reisu, iš Rusijos pabėgo mažiausiai 250 gydytojų, o tai sudaro 0,1% viso medicinos darbuotojų skaičiaus.

Kaip praneša Censor.NET, apie tai pranešė „Sistema“ („Radio Liberty“ ir televizijos kanalo „Nastojaščeje Vremia“ tiriamasis projektas).

Iš Maskvos į Astaną jie skrido užsakomuoju reisu. Kiekvienas iš gydytojų už skrydį sumokėjo po 40 tūkstančių rublių, likusias išlaidas padengė nežinomas Rusijos milijardierius iš „Forbes“ sąrašo. „Sistema“ jo pavardės neskelbia, tačiau patikslina, kad jis investuoja į skaitmeninių technologijų sritį.

FSB pasienio kontrolei buvo sukurta legenda, gydytojai neva skrido į medikų kongresą Jerevane, tačiau dėl Zvartnoco oro uosto apkrovimo, dieną prieš išvykimą, kelionės tikslas buvo pakeistas į Astaną. Skrydis į Kazachstaną įvyko rugsėjo 27 d. Keleiviams buvo įteikti kvietimai ir gaminiai su neegzistuojančio įvykio simbolika.

„Sistemos“ skaičiavimais, 250 išskridusių gydytojų sudaro maždaug 0,1% visų Rusijoje registruotų medicinos darbuotojų.

Keleiviai savo lėktuvą pavadino „Medicininiu lėktuvu“ pagal analogiją su „Filosofiniu garlaiviu“. Skirtumas tik tas, kad 1922 metais bolševikai penkiais garlaiviais iš Sovietų Rusijos išsiuntė visą Sankt Peterburgo, Maskvos ir Kazanės profesorių elitą, o lygiai po šimto metų, iš Maskvos į Jerevaną, išvyko tik 250 gydytojų.

 

Apskritai, pagal projektą, iš Rusijos išvyko tūkstančiai, o gal ir dešimtys tūkstančių kvalifikuotų gydytojų. Palyginti su bendru Rusijos gydytojų skaičiumi, tai yra apie 1-2 proc. Tarp išvykusiųjų – pasaulinius vardus turintys gydytojai, garsių Maskvos klinikų vyriausieji gydytojai, skyrių vedėjai, mokslininkai, pedagogai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(199)
(0)
(199)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()