Bachmuto puolimas silpsta: Jungtinės Karalystės žvalgyba atskleidžia detales  ()

Mūšiai vyksta aplink Bachmuto centrą, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tebegresia apsupimas iš šiaurės ir pietų. Tiekimui svarbus greitkelis H-32 vis dar labai spaudžiamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenės puolimas prie Bachmuto, Donecko srityje, silpsta, tačiau situacija vis dar yra gana komplikuota. Taip teigiama kovo 22 d. Jungtinės Karalystės Gynybos ministerijos žvalgybos ataskaitoje.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos neseniai įvykdė vietinę kontrataką į vakarus nuo Bachmuto, siekdamos sumažinti Rusijos ginkluotųjų pajėgų spaudimą greitkelyje H-32. Šis kelias labai svarbus tiekimui. Mūšiai vyksta aplink miesto centrą, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tebegresia apsupimas iš šiaurės ir pietų

„Yra reali galimybė, kad Rusijos puolimas prieš miestą kuriam laikui praras tempą. Kai kurie daliniai gali būti perkelti į kitus fronto sektorius“, - sakoma pranešime.

Jungtinės Valstijos tikisi Ukrainos lyderystės sunkioje kovoje dėl Bachmuto ir toliau aprūpins Ukrainos ginkluotąsias pajėgas viskuo, ko reikia, CNN sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby. Paklaustas, ar Kyjivas ne per daug laiko praleidžia kovodamas už Bachmutą, R. Kirby sakė, kad ukrainiečiai šiame mieste kovoja drąsiai. „Dabar kovo 21 d., o Bachmuto rusai dar neužėmė. Mes sutelksime dėmesį į tai, kad prezidentas Volodymyras Zelenskis turėtų tai, ko jam reikia, kad ir kur jis nuspręstų kovoti“, - sakė Kirby.

(34)
(0)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: