Atsisakyti neįmanoma! Slovakija apšalusi, kokį gavo pasiūlymą už MiG-29  ()

Be to, Vašingtonas siūlo daugiau nei 500 vienetų modernių AGM-114 „Hellfire“ raketų. Ši ginkluotė yra kompensacija už vėlavimą pristatyti naikintuvus F-16 į Bratislavą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-23 Atsisakyti neįmanoma! Slovakija apšalusi, kokį gavo pasiūlymą už MiG-29  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip kompensaciją už naikintuvų MiG-29 pristatymą į Ukrainą, JAV pasiūlė šaliai pateikti 12 savo gamybos sraigtasparnių „Bell AH-1Z Viper“. Tai kovo 21 d. paskelbė Slovakijos gynybos ministras Jaroslavas Nagy.

Be to, be sraigtasparnių, Amerikos pusė pasiūlė daugiau nei 500 vienetų modernių raketų AGM-114 „Hellfire“, taip pat išreiškė pasirengimą apmokyti Slovakijos pilotus ir mechanikus, kurie vėliau aptarnaus šiuos orlaivius.

Nagy pažymėjo, kad šalies vyriausybė šį Vašingtono pasiūlymą svarstys artimiausiu metu. Gynybos ministras taip pat pažymėjo, kad bendra karinio paketo kaina siekia 1 milijardą dolerių, o Slovakija iš šios sumos turi sumokėti 340 milijonų dolerių per numatytą gynybos biudžetą.

„Kita suma, maždaug 660 milijonų JAV dolerių, būtų skirta per JAV vyriausybės gynybos fondą. Šiais sraigtasparniais susidomėjo nemažai šalių; jei mes jų nepaimsime, jie keliaus į kitą šalį“, - sakė Nagy.

Ministras taip pat pridūrė, kad pasiūlymas tiekti sraigtasparnius yra savotiška kompensacija už naikintuvų F-16 pristatymo į Bratislavą vėlavimus, o tai gerokai padidintų Slovakijos gynybinį potencialą. Savo ruožtu JAV lėktuvų pristatymai vėluoja dėl elektroninės įrangos trūkumo, su kuriuo susiduria gamybos įmonės.

 

Pasak ministro, šis pasiūlymas yra itin naudingas Slovakijos pusei, nes be 660 milijonų dolerių iš JAV vyriausybės fondo ji gaus 200 milijonų eurų grynaisiais iš Europos taikos fondo už MiG-29 ir 50 milijonų eurų už į Ukrainą pristatytas oro gynybos sistemas „Kub“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(181)
(2)
(179)

Komentarai ()