NYT gavo informaciją, ką rusai užgrobė iš numušto MQ-9 „Reaper“  ()

Rusijos kariuomenė vis dar bando iš Juodosios jūros dugno pakelti amerikietiško drono MQ-9 „Reaper“ nuolaužas ir jau sugebėjo ištraukti tris dalis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-23 NYT gavo informaciją, ką rusai užgrobė iš numušto MQ-9 „Reaper“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „New York Times“, remdamasis perimtų RF ginkluotųjų pajėgų pokalbių įrašais.

Žurnalistai teigia, jog antradienį, kovo 14 d., praėjus maždaug 8 valandoms po MQ-9 „Reaper“ nukritimo į Juodąją jūrą, gavo radijo mėgėjų, klausiusių viešąsias radijo bangas, garso įrašus. Esą jie nešifruotais ryšio kanalais fiksuoja pokalbius, kurie beveik 4 valandas vyko tarp kelių Rusijos laivų ir lėktuvų įgulų.

Kariškiai aptarė veiksmus, kuriais siekiama iškelti drono nuolaužas. Pavyzdžiui, įgula su šaukiniu „Apelsinas“ „Ežiukui“ pasakojo, kad rusams pavyko pakelti tris korpuso elementus – priekinę dalį, degalų baką, sparną ir paviršinio korpuso dalis. Anot NYT, kol kas nėra jokių požymių, kad Rusija būtų paėmusi kokią nors slaptą JAV karinę techniką, nors įrašuose yra daug trukdžių ir kodinių žodžių, dėl kurių sunku suprasti kontekstą.

 

Be to, žiniasklaidoje yra daugybė garsinių pranešimų, kuriuose Rusijos kariškiai kalba apie degalų sąnaudas – kai kurie ekipažai net suabejojo, ar jiems užteks kuro grįžti į krantą. Dėl to keli laivai paskelbė apie plaukimą į Sevastopolį, o vienas iš kariškių paminėjo Streletskos įlankos kirtimą, kuri yra netoli MQ-9 „Reaper“ katastrofos vietos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(41)
(-24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: