[ŽT] „Neatmetu, kad NATO gali pajudėti dar toliau“. Stoltenbergas skelbia galingą žinią  ()

Sąjungininkai turėtų „toliau svarstyti, ar reikia daugiau pajėgumų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO Sąjungininkai galėtų toliau tiekti ginklus Ukrainai ir aprūpinti Ukrainos pusę naikintuvais F-16 ar kitais Vakarų pagamintais koviniais lėktuvais.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas interviu „Guardian“ neatmetė tokio scenarijaus, komentuodamas emocingą Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kreipimąsi į Vakarų partnerius, kad  suteiktų Kyjivui „sparnus laisvei“.

Sąjungininkai turėtų „toliau svarstyti, ar reikia daugiau pajėgumų“, sakė pareigūnas. Nepaisant pirminio Baltųjų rūmų savininko Joe Bideno atsisakymo suteikti Ukrainai F-16, galutinių sprendimų šiuo klausimu nepriimta.

Stoltenbergas sakė, kad Kremlius kariauja išsekimo karą, naudodamas „tūkstančius karių, kad pasiektų minimalią naudą mūšio lauke“.

 

Pareigūnas pažymėjo, kad Rusijos valdžia siekia padidinti karinę gamybą šalyje ir kreipiasi į Irano bei Šiaurės Korėjos režimus karinės pagalbos. Tai rodo, kad V. Putinas ketina tęsti karą, todėl Vakarai turi būti pasirengę palaikyti Ukrainą ilgą laiką, pabrėžė generalinis sekretorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(2)
(69)

Komentarai ()